A Fibaro központi egység webszerveres felületére jelentkezzünk be a „Superuser” jogkörrel.Ugyanis a további jogkörök kiosztását, jogosultsági szintek beállítását csak a „Superuser” hozhatja létre/változtathatja meg.

Amíg nem változtatjuk meg a belépési adatokat az alap beállításnak megfelelő belépési adatok:

LOGIN: admin
PASSWORD: admin

Az első bejelentkezést mindig Local hozzáféréssel valósítsuk meg, ez egy Fibaro biztonsági funkció, ha nem így járunk el, nem enged belépni a rendszer.

Ezzel belépve, jogosultak vagyunk a „Superuser” adatainak megváltoztatására is.
Illetve fontos tudnivaló az is, hogy „Superuser”-ből csak 1 lehet egy központi egységen!
Ha végeztünk a „Home Center frissítése és beüzemelése” leírásban leírt folyamatokkal,
nézzük miként hozhatók létre korlátozott jogkörrel rendelkező profilok:

Bejelentkezünk „Superuser” jogkörrel, majd kiválasztjuk a „Configuration” főmenüt,
a bal oldali almenük közül pedig kiválasztjuk az „Acces Control” almenüt.

Ha még nem hoztunk létre további usert/ új usert szeretnénk hozzáadni, akkor kattintsunk az „add user” ikonra. Ha pedig meglévő usert szeretnénk szerkeszteni, akkor kattintsunk a ceruza vagy a törlés ikonra.

A ceruzára kattintva az alábbi menüpontok válnak elérhetővé:
Az alacsonyabb jogkörrel rendelkező „User” Login neve.
Az alacsonyabb jogkörrel rendelkező „User” e-mail címe.
Az alacsonyabb jogkörrel rendelkező „User” jelszava és jelszó megerősítése.
„GPS track” beállításai
„Hotel mod”

És a legfontosabb beállítások, az „Acces control”:
Azok az eszközök, logikák, és fűtési területek, amikhez hozzáférhetőséget szeretnénk biztosítani a létrehozott „User”-nek.

ugyanis, itt eszközre, logikára és területre lebontva tudjuk korlátozni a felhasználók hozzáférését, és ezt ezen a felületen bármikor módosíthatjuk, vagy törölhetjük.

Helyiségek létrehozását, törlését, eszközöket hozzáadni, törölni és paraméterezni, logikákat létrehozni, módosítani és törölni, csak a „Superuser” képes.
Tehát az alacsonyabb jogkörrel létrehozott „User”-ek valóban egy felhasználói szintű jogot kapnak, azt is csupán azokra a funkciókra, amit a „Superuser” engedélyezett.
Amikor az alacsonyabb jogkörrel rendelkező „User” szeretné kezelni a rendszer, neki is ugyanazt az applikációt kell letöltenie, a telefonjára/tabletjére mint a „Superuser”-nek. Akár apple akár android készülékkel rendelkezik, az appokat tartalmazó áruházakban elérhetők a Fibaro applikációi.
Ezt követően a letöltött applikációban az alacsonyabb jogkörrel rendelkező belépési adatokat alkalmazva a számára hozzáadott jogosultságoknak megfelelően kezelheti a rendszert.
A bejelentkezéshez szükséges lépéseket a „Telefonos és tabletes applikációba történő bejelentkezés” leírásban találhatjuk.