FIBARO Home Center 3

A központi egység, ahogy a neve is mutatja központi szerepet foglal el egy okosotthon rendszerben. Ez az automatizálási rendszer alapja, ez az eszköz biztosítja, hogy minden további eszköz úgy működjön, ahogy azt mi akarjuk. Az új FIBARO központi egység az eddigi legerősebb a piacon. Gyorsabb, biztonságosabb és még teljesebb mint elődei. Mostantól nem csak Z-wave protokollon képes kommunikálni, hanem közel 100 különféle  NICE eszközzel, illetve hardveresen előkészítették a legnépszerűbbeken kommunikációs protokollokra, mint  a ZigBee és a Wi-Fi, melyek élesítése idén 2022 folyamán várható.A teljes körű Home Center 3 ereje hatékonyságában és kiváló minőségű összetevőiben rejlik.

Egy eszköz, ami mindent kezel

A Home Center 3 rendszerébe a Z-Wave protokollnak köszönhetően több, mint tízezer különféle Z-Wave-s eszköz integrálható, ami a ZigBee kommunikáció élesítésével alaposan kibővül. A nagy teljesítményű alkatrészeket és chipeket arra tervezték, hogy az új funkciókat lehetővé tevő szoftver frissítések ne okozzanak gondot. Az ethernet port és Wi-Fi a központi egység számára a hálózati kapcsolatok sokszínűségét és szélesebb skáláját biztosítja, mint valaha, így a ház körül bárhova el lehet helyezni. Mostantól az okosotthon piac legfejlettebb központi egységről beszélünk, ami lehetővé teszi további szolgáltatás fejlszetését. A Home Center 3 fordulópont az egész okosotthon környezet számára.

A gazdag belső tér nem elég

A teljes piac ismerete révén a Home Center 3 központi egységet úgy alakították ki, hogy kérdés nélkül a legjobb esztétikai élményt nyújtsa. Itt nem csak a megjelenésről van szó, hanem az érzésről is. Elegáns megjelenése a megfelelő színek kiválasztásának, a fekete és rézvörös szín harmóniájának eredménye. A burkolathoz lágy tapintású technológiával van kezelve, amelynek felületén nem maradnak meg az ujjlenyomatok sem. Ez a finom kialakítás lehetővé teszi, hogy a készülék szó szerint elhelyezhető legyen bárhol, hiszen nem zavarja a környezetet, nem lóg ki. Így bármilyen más eszköz mellett helyet tud foglalni, bármilyen belső térbe beleillik.

10 éves okosotthon tapasztalat

Az eszköz beépített antennákkal rendelkezik, amelyek segítségével optimálisan kiterjeszthető a hatótávolság, nem igényel vezetékes kapcsolatot a routerrel – a Wi-Fi megkönnyíti ezt is. Az intuitív rendszerbeállítási varázsló segíti a felhasználót az első lépésekben, a telepítők számára pedig a fejlesztési folyamatokat teszi könnyebbé, és úgy van beállítva, hogy lehetőséget biztosít további igazán hasznos funkciók beállítására.

Biztonság és stabilitás

Az okos otthon biztonsága és stabilitása mindig a legfontosabb kérdés volt a FIBARO számára. Ezért a vállalat együttműködik a világ vezető biztonsági szakértőivel, mint például a Kaspersky-val, hogy első osztályú védelmet nyújtson az okos otthonokra irányuló növekvő hackelési esetek ellen. A titkosított adatátvitel a helyi és a külső, kifelé irányuló kapcsolatok védelmének első pontja. Az kiváló minőségű összetevők használatával a készülék képes internet- és cloud hozzáférés nélkül is működni, és a kulcsfontosságú funkciókat ellátni a házban. Ezért nincs kockázata annak, hogy a riasztó rendszer kikapcsolásra kerüljön, ha nincs internetkapcsolat, vagy csak a szolgáltató néhány karbantartási munkát végez. A biztonságot fokozza az eszköz és a Cloud (felhő-alapú) kettős rendszermentése, a rendszer állapotát figyelő daemon, valamint egy négymagos processzor vagy 2 GB memória biztosítja.
A Home Center 3 megkapta a VDE, az elektromos eszközök biztonságát garantáló független kutatócsoport tanúsítását: CB tanúsítvány és EU-típusú vizsgálati tanúsítvány.

A Home Center 3 megkapta a VDE, az elektromos eszközök biztonságát garantáló független kutatócsoport tanúsítását: CB tanúsítvány és EU-típusú vizsgálati tanúsítvány.

Egyszerű használat

A telepítővarázsló magában foglalja az automatizálás alapvető paramétereit és számtalan hasznos funkciót, amelyek megoldják a felhasználók legégetőbb igényeit (automatizálási jelenetek). Ez a legegyszerűbb mód a FIBARO okosotthon létrehozására, beállítására. A tapasztaltabb szakértők értékelni fogják a kulcsfontosságú funkciók elérhető hadát, amelyek létrehozásában a FIBARO szakértők az általuk megosztott korábbi tapasztalatokat vették figyelembe, ideértve az automatizálás testreszabási lehetőségét olyan eszközökkel, mint például blokk jelenetek, LUA események vagy a Quick App-ok. A határ csak a csillagos ég lehet, amikor ilyen széleskörű lehetőségeket biztos egy okosotthon rendszer.

A FIBARO Home Center 3 debütálása egybeesett a vállalat 10. évfordulójával. Az alkalom kiváló volt egy ilyen korszerű, fejlett eszköz bevezetésére. Forradalmi hardver képességek UX (felhasználói élmény) tervezési folyamattal – ez mind egy eszközön belül. Az eszközt a FIBARO felhasználókkal és telepítőkkel szoros együttműködésben hozták létre, reagálva igényeikre, így lehetőséget biztosítva egy olyan okosotthon rendszer megalkotására, amire mindig is vágytak és a jövő technológiáira való felkészültséget teremtve. Nagy figyelmet fordítottak az intuitív és egyszerű BUI felületre, amely 10 nyelven elérhető, (például lengyel, angol, német, francia, orosz, spanyol vagy olasz nyelven,) amelyet a FIBARO rendszer telepítők szerte a világon hasznosnak fognak találni.