Super User bejelentkezés esetén sem elérhetőek a Super User jogosultságok

 

Abban az esetben, ha Super User jogosultsággal lépünk be a központunkba, akkor (pl.) ha Scene menüpont alatt egy tetszőleges scene villáskulcsára kattintunk, az alábbi ablak fogad minket.

Ha nem Super User jogosultsággal lépünk be, akkor a fenti ablakból jópár fontos részlet nem fog megjelenni.

1. A törléshez az „X”.
2. Nem kiválasztható az „Advanced” fül.
3. Nem lehetséges ikont cserélni.

Sajnos előfordulhat, hogy habár Super User-ként léptünk be a központunkba, mégis olyan képet mutat, mintha csak „sima” User-ként léptünk volna be.

Elképzelhető az is, hogy csak egyes ablakok/menük esetében jelentkezik ez a probléma, de az sem kizárható, hogy a teljes központot „sima” User-ként mutatja nekünk a rendszer.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Első lépésként indítsuk újra a Fibaro központot.
Ha az újraindítás nem oldotta meg a problémát, akkor a megoldás következő lépéseit szét kell bontani annak függvényében, hogy lehetőségünk van-e Super User-ként elérni a „Configuration” menüpontot.

Ha lehetőségünk van Super User-ként elérni a „Configuration” menüpontot:

1. Először készítsünk egy „Cloud backup”-ot. Ne „Local backup” legyen, mert abból -HCL és HC2 esetében- csak 1db lehet. Ne írjuk felül az utolsó működő „backup”-unkat.

2. A „backup” készítése után lépjünk ki majd ismét be a központba.
3. Ha a probléma még mindig fennáll, akkor az előbb készített „backup”-ot töltsük vissza „restore”-ral. Ezután lépjünk ki majd ismét be a központba.
4. Ha ez sem segített, akkor egy korábbi mentést állítsunk („restore”) vissza. Ezután lépjünk ki majd ismét be a központba.
5. Ha ez sem vezet eredményre, akkor gyári alaphelyzetbe kell hozni a központot, majd töltsünk vissza egy megfelelően működő „backup”-ot. Ha ez nem a legfrissebben létrehozott mentés, akkor az azóta megtett változtatásokat ismét végre kell hajtanunk a programban.

Ha nincs lehetőségünk Super User-ként elérni a „Configuration” menüpontot:

1. Ebben az esetben sajnos muszáj a központot gyára alaphelyzetbe hozni, és oda visszatölteni az utolsó működő mentésünket. Ha ez nem a legfrissebben létrehozott mentés, akkor az azóta megtett változtatásokat ismét végre kell hajtanunk a programban.