Biztonságban az otthonunk

Biztosan gondoltad már, hogy ha felteszed a kérdést több ismerősödnek, hogy vajon mi az emberek legnagyobb vagyontárgya, akkor nagy többség a lakást, házat, az otthont fogja említeni. Igazuk is van, hiszen a magyarok számára a legértékesebb vagyonuk az ingatlanjuk. Sokat gyűjtenek rá, sokat költenek rá, mindig a legjobbat igyekeznek kihozni belőle, mindig a család kényelmére alakítják. Ha már ennyire fontos az életünkben az otthonunk értéke, akkor érdemes a biztonságára is nagyobb figyelmet szentelni. Összegyűjtöttünk pár pontot, amit érdemes átgondolni, rendszereket, megoldásokat, amelyeket érdemes beszerezni a biztonság fokozása érdekében.

Riasztórendszer – a biztonságérzet alapja.

Általában ha az otthonunk biztonságáról van szó, akkor legalább azt az alaplépést megtesszük, hogy riasztót szereltetünk. Ha nincs még, akkor már tervben van, ha pedig már van, akkor vagy használjuk vagy nem, de a biztonság érzetünket növelte. Minden esetben érdemes figyelembe venni, hogy minden eddig említett eszköz működését össze lehet kötni a riasztónkkal. Megtehetjük, hogy csak akkor aktiválódik a nyitásérzékelő, ha be van kapcsolva a riasztó, csak akkor jelez az adott mozgásérzékelő, ha beriasztottunk, vagy csak akkor figyelmeztet a szén-monoxid érzékelő, amikor hazaérünk, deaktiváljuk a riasztót, majd az okosotthon rendszerünk azonnal nyitja az ablakokat a házban. Így már nem csak egy egyszerű riasztóm lesz, hanem okosotthonnal egybekötött riasztóm!

Mindenképpen érdemes megvizsgálni, hogy az otthonunk mely pontjait érdemes még nagyobb biztonságba tudni. Ha már van otthonunk, akkor mindent megér, hogy folyamatosan biztonságba tudjuk, az biztos. Ne vegyük félvállról, egyeztessünk biztonságtechnikai szakemberrel!

Csak egy légy repült a lakásban? Mi volt ez a mozgás?

Amikor éjszaka lekapcsolnak a lámpák, utána fogalmunk sincs milyen mozgás történik a lakásban vagy az udvarban. Csak a kutya futott el az érzékelős lámpa alatt, vagy betörő oson a ház tövénél, csak egy légy repült el az érintés nélkül felkapcsolható led csík alatt vagy valaki éppen nassolni próbál a konyhában az éj leple alatt? Mozgásérzékelővel könnyedén észrevehetjük a történik valami a házban, vagy a ház körül, sőt ha bizonyos helyre helyezett eszköz bejelez, akár riasztást is küldhet telefonunkra, vagy egyből beindithat egy, az okosotthon rendszerbe előre felprogramozott jelenetet. Nem lesz többé bizonytalan kérdés, hogy mi volt ez a mozgás.

Valami kinyílt!

Az ismeretlen eredetű mozgás mellett a másik nagy dilemmát okozó esemény, amikor valamelyik ajtó vagy ablak kinyílik, vagy nyitva marad. Amikor nem vagyunk otthon, egy egész napunkat tönkreteheti, ha nem emlékszünk, hogy becsuktunk-e minden ablakot. Ugyanakkor nem szeretnénk arra a meglepetésre hazaérni, hogy nyitva van a bejárati ajtó. A FIBARO nyitásérzékelője képes megadni számunkra azt a biztonságot, hogy bármikor, bárhonnan ellenőrizni tudjuk, hogy minden nyílászáró rendben van-e, úgy van-e ahogy hagytuk. Ha pedig változást észlel, azonnal tud jelezni, értesítést küld az eseményről a telefonunkra. Nem kell többé meglepődnünk, hogy valami kinyílt.

Kérjen ajánlatot otthoni biztonsági rendszer telepítésére!