GYIK okosotthon tervezés előtt

Gyakran ismételt kérdések okosotthon tervezés előtt

Amennyiben úgy érzi, hogy személyesen is megtapasztalná mi mindenre lehet alkalmas egy okosotthon rendszer, akkor szeretettel várjuk a FIBARO okosotthon rendszer bemutató Nyílt Nap eseményünkön a Budapest 11. kerületi interaktív bemutatótermünkben. Ha már kellően kiforrott elképzelései vannak, hogy mit szeretne az okosotthon rendszerrel megvalósítani, akkor jöjjön el hozzánk egy személyes tanácsadásra, ahol kifejezetten az Ön álmainak és lehetőségeinek megfelelő FIBARO okosotthon rendszert tudunk tervezni.

Nézzük milyen kérdések szoktak leggyakrabban felmerülni a személyes tanácsadás előtt:

Mi az az okosotthon?

A FIBARO okosotthon rendszer az igényeinkhez tökéletesen idomuló automatizált rendszer jelent, melyben az elektromos eszközök a szokásainkhoz alkalmazkodva működnek, a mi kényelmünket és biztonságunkat szolgálva. Vagyis elektromos eszközeinket előre megadott ütemterv szerint működtetheti.

Mi a Z-wave?

A Z-wave egy vezeték nélküli kommunikációs forma, amit kifejezetten az épületautomatizálási, okosotthon rendszerek területére fejlesztették ki. Ennek köszönhetően meglévő otthonokba is könnyűszerrel telepíthető, vagy a meglévő rendszer egyszerűen bővíthető.

Milyen messze lehet a Fibaro okosotthon központ a rendszerbe kapcsolt eszközöktől?

A fix megtáplálású eszközök jelerősítő/jeltovábbító egységek is egyben. Tehát nem jelent problémát, ha egy eszköz jelei egy másikon keresztül érik el a központot. Így akár egy „több szemből álló lánc” is képződhet.

Még sok kérdésem van a Fibaro okosotthon rendszerről!

Milyen kapcsolóim legyenek, ha Fibaro okosotthon rendszert szeretnék?

A kapcsolók könnyedéna a Fibaro okosotthon rendszer elemei lehetnek. Olyan kapcsolót használjon, ami Önnek tetszik. Fontos, hogy ha fényerő szabályzásban is gondolkodik, akkor viszont erősen javasoljuk a nyomógombok használatát a kapcsolók helyett.

Bármilyen redőnyt/zsaluziát választhatok a Fibaro okosotthon rendszerhez?

Sajnos nem; muszáj lesz az olcsóbb motort választania. Nem lehet a drágább, távirányítóval kezelhető motort használni. Helyette a jóval olcsóbb, hagyományos, 4 vezetékes, végálláskapcsolós, lineáris indítású motort kell választania. (A távirányító az ingyenes mobil aplikációja lesz.)

Mi történik a Fibaro okosotthon rendszerrel, ha megáll az internet?

FA Fibaro okosotthon központ vezeték nélküli módon tartja a kapcsolatot a rendszerelemekkel, de a külvilággal vezetékes módon. A benne lévő csatlakozón keresztül várja az internet csatlakozást. Ha az internet megszakad, nem jelent semmi problémát a rendszer működésében. Helyben tökéletesen fog minden működni, egyedül a távoli elérés szűnik meg az internet kiesés idejére.

Mi történik a Fibaro okosotthon rendszerrel, ha áramszünet van?

Áramszünet esetén a központ megáll, így a vezérlések az automatikus vezérlések nem fogmak működni. Azonban áramszünet során a vezérledő eszközök (pl, világtás, redőny, garázskapu, stb.) önmagukban nem fognak működni, hozsen nem kapnak működtető tápfeszültséget. Áramszünet végével a központ újra elindul, és az automatikák ismét a megszokott módon fognak működni.

Ha a Fibaro okosotthon központ meghibásodik, akkor a hiba elhárításáig egy sötét lakásban fogok élni?

Nem. Ha a Fibaro okosotthon központ meghibásodik, akkor az automatikus funkciók nem fognak működni. Azonban kézzel, a kapcsolóról ugyanúgy lehet a villanyt fel-lekapcsolni, vagy a redőnyt fel-le húzni.”

 Még sok kérdése maradt? Jöjjön el a FIBARO okosotthon interaktív bemutatónkra!

Íme az 5 legmenőbb okos otthon trükk a Smartme tarsolyából:

Egyéni igényfelmérés előtt még gondolja végig az alábbiakat:

Amennyiben a fűtés vezérlést is szeretné bevonni a Fibaro otthonautomatikai rendszer vezérlésbe, úgy arra kérem, hogy az alábbi adatoknak nézzen utána az igényfelmérésig, ugyanis nélkülük nem tudunk pontos műszaki kalkulációt végezni.
1. Hány darab osztó/gyűjtő lesz a fűtési rendszerben?
2. Ezeken hány fűtési kör van? (Hány be-kimenete van az osztó/gyűjtőnek?)
3. Hány fűtési zóna lesz? (Hány helyen szeretnének eltérő hőmérsékletet?)

Kérjük továbbá, hogy testreszabott megoldás kidolgozása érdekében keresse elő otthona alaprajzát, mert az egyéni igényfelmés során erre is szükségünk lesz.

Jelentkezzen most egyéni igényfelmérésre!