Z-wave-es eszközök törlése

 

A Z-Wave-es eszközök eltávolítására több lehetőség is létezik.
Preferált a Z-Wave-es eszközt a saját leírásában foglaltak szerint reset-elni, de van lehetőség Fibaro Home Centerrel történő eltávolításra is.

Abban az esetben, ha általunk nem elérhető Z-wave-es központi egységhez rendelték hozzá az eszközt, célszerű a Z-Wave-es eszköz saját leírásában foglaltak szerint reset-elni.

Abban az esetben, ha a Home Centerünkre már felpárosított eszközt szeretnénk eltávolítani a Z-Wave hálózatról, akkor alkalmazzuk a Fibaro Home Center „To delet device” funkcióját.

Ha a Fibaro Home Center központ webszerver-es felületére bejelentkezünk, akkor a „Devices” menüpontra kattintva lehetőségünk nyílik Z-wave-es eszközt eltávolítani.

A képen látható ikonra kattintva és a lap aljára görgetve megjelenik a funkció.


FIGYELEM:
A „to delete device” gomb lenyomása után a legelső „wake up” állapotba kerülő Z-Wave-es eszköz kerül törlésre! Ezért figyeljünk, hogy ha elindítjuk ezt a funkciót, a lehető legrövidebb idő alatt eszközöljünk „wake up” állapotot a reset-elni kívánt eszközön.
Ha ezt megtettük, akkor mind a Home Centerről mind pedig a Z-Wave-es eszközről eltávolítottuk az összerendelést, és ezt nem tudjuk visszaállítani a Backup funkcióval sem.

Ha az eszközt a leírásban foglaltaknak megfelelően töröljük, akkor sem állítható vissza ez a folyamat, viszont ebben az esetben egy „idegen” rendszerhez történő összerendelését szüntettük meg, ami a mi felhasználásunk szempontjából nem okoz problémát.

Ettől a ponttól tetszőlegesen párosíthatjuk Z-wave-es eszközünket egy általunk választott Home Centerhez.