Beléptető rendszer – irodában és otthon is

Amikor beléptető rendszerekről beszélünk, akkor mindenkinek a szemei előtt felsejlik egy emlék, amikor olyan irodában járt, vagy akár most is olyanban dolgozik, ahol beléptető rendszer van. Fog egy kártyát vagy egy tokent, oda közelíti az ajtó mellé felszerelt lecsipogtatóhoz és már be is jutott, ha van jogosultsága. Tudod, hogy mi másra alkalmas még ez az irodai beléptető? Sőt azt tudtad, hogy az otthonodban is alkalmazhatod ezt a rendszert és soha többet nem lesz elvesztett kulcscsomó? Haladjunk csak szépen sorban.

A csomag eszközeivel alapfunkciókat tudsz megvalósítani, olyanokat, amelyek a mindennapi életünk része, segítségükkel komoly stressz faktortól szabadíthatod meg magad.

Irodai beléptető mire használható?

Azt már tudjuk, hogy az irodaházba belépni enged vagy nem enged minket. Az engedélyek felprogramozásán múlik az egész. Ha van egy fő iroda épület és külön kisebb épületek is, akár egy gyárépület is tartozik hozzá, vagy raktár, esetleg más telephely, de neked csak a fő irodában van napi dolgod, nagy valószínűséggel nem kapsz engedélyt belépni a többi épületbe. Hiába ugyanaz a beléptető rendszer fut végig az összes épületben, ha a munkáltatód úgy ítéli meg nincs dolgod a másikban, akkor ezzel tudja meggátolni, hogy esetleg veszélyes vagy védett területekre belépj.

Munkáltatói oldalról kifejezetten hasznos a beléptető rendszer. Hiszen nem csak a fent említett példában használható, hanem akár a munkavállalók munkaideje és tartózkodási helye is ellenőrizhető. Nincs szükségünk külön munkaidő nyilvántartásra, a ledolgozott órák bérszámfejtése is könnyebb feladattá válhat. A kollégák tartózkodási helye pedig nem azért fontos, hogy nap mint nap ellenőrizgessük, hogy mindenki a saját épületében tartózkodik-e, vagy hogy ki mennyi időt tölt az ebédlőben, hanem ha egy tűzriadó törne ki, tudjuk, hogy az adott épületben hány ember tartózkodik, mennyinek kell kijutnia biztonságban. Minden munkavállaló biztonsága fontos számunkra mint munkaadó, de nem csak a tűzriadó esetén, hanem ha olyan munkaállomások, telepek, épületrészek is vannak cégünknél, amelyekhez képzés szükséges, vagy külön engedély, mert veszélyesek lehetnek az ott lévő anyagok besorolása és az ott lévő gépek miatt.

Otthoni beléptető rendszer mire használható?

Ahogy már említettük fentebb, nem csak irodai használatra alkalmazható a beléptető rendszer, sőt nem csak proximity kártyával lehet már alkalmazni, hanem ujjlenyomattal vagy kóddal. Otthoni beléptető rendszerünk segít abban szülőként, hogy figyelemmel kísérjük gyermekünk mikor távozik vagy mikor érkezik, a nagyszülők mikor ugranak be, esetleg a szomszéd mikor jön át a neki dedikált kóddal, mert elfogyott nála valami. Amikor valaki belép, azonnal ellenőrizni tudjuk, hogy ki nyitotta ki az ajtót, kinek a kódját ütötték be. Nincs többé kulcsmásolás csak új kódok és kártyák felprogramozása.

Ugyanakkor nem lesz többet a gyermekünkön a felelősség, hogy egy csörgő kulcscsomóra figyeljen folyamatosan, hogy tudja melyik kulcs melyik zárat nyitja, hogy esetleg ha elveszíti a kulcscsomóját, akkor át kelljen másznia a kerítésen, vagy meg kelljen húznia magát a szomszédnál, amíg a szülők haza nem érnek, majd szemtől szemben be kelljen vallaniuk szüleiknek, hogy hibáztak. 

Ezek mind csak kiragadott, de mégis általános példák. Minden iroda és minden otthon egyedi, egyedi igényekkel, egyedi megoldásokkal. Így a megfelelő beléptető rendszer kialakításához és az egyedi igényeinknek megfelelő rendszer összeállításához vegye igénybe szakértő segítséget, hívja a Smartme Kft-t!