Központi vezérlőegységek

FIBARO Központi vezérlőegységek – FIBARO Home Center 2 és FIBARO Home Center Lite – a FIBARO okos otthon rendszer központi agyaként működnek. A szenzoroktól érkező információk itt kerülnek feldolgozásra, majd adott esetben végrehajtandó parancsként futnak ki a vezérlőmodulok felé.

A vezérlőegységek azon túl, hogy végrehajtják a beprogramozott parancsokat, az okos otthon rendszer elemeinek energiafogyasztási adatait monitorozzák, szükség esetén listázzák azokat.

Energiafogyasztási napló, fogyasztási adatok összehasonlítása

FIBARO okos otthon rendszerbe illesztett eszközök energiafelhasználása megjeleníthető egy diagram segítségével, tetszőleges időszakot, napot, hetet kiválasztva. A funkció használatával hatékonyan optimalizálhatja lakásának energiafogyasztását vagy akár könnyűszerrel ellenőrizheti, hogy a megvásárolt eszközök megfelelnek-e, a megadott energiafogyasztási besorolásnak.

Top fogyasztók

Ez a funkció az okos otthon 5 legtöbbet fogyasztó eszközét rangsorolja, így a rendszer kimutatja az ’energiavámpirokat’. Minden helyiséget, külön-külön tud ellenőrizni az opcióval.

FIBARO Home Center 2

FIBARO Home Center 2 az okos otthon rendszer hatékony és nagy teljesítményű központi vezérlője, melyre 60 db különböző vezeték nélküli eszköz csatlakoztatható. Ezen felül IP kapcsolattal is rendelkezik, melynek köszönhetően a belső hálózaton lévő egyedi IP-s rendszerek szintén illeszthetőek. A FIBARO Home Center 2 speciális igényeket is kielégítő, szofisztikált működését LUA programnyelven írt egyedi programokkal tudjuk fokozni.

Hatékony működés és biztonság

A FIBARO Home Center 2 hatékony működését egy 2 magos 1.8 GHz-es Intel Atom processzor biztosítja, amely hozzájárul ahhoz, hogy a FIBARO okos otthon rendszerbe illesztett rendszerelemek és elektromos eszközök hatékonyan kommunikáljanak a központi vezérlőegységgel. Az okos otthon rendszer és a Home Center 2-ben tárolt adatok biztonságát a FIBARO által biztosított 500MB szervertárhely, valamint a saját tárába történő adatmentés is garantálja.

Kezelőfelület és helymeghatározás

  • Szintén a FIBARO okos otthon pozitívuma, hogy egyszerű telepítést tesz lehetővé a Home Center 2, amely a hálózati csatlakozás után 2 perccel már üzemkész állapotban a felhasználó rendelkezésére áll.
  • A vezérlőközpont grafikus felületén egyszerre több csoportot (emeletek, szobák), benne több eszközzel is létrehozhatunk. Például egy családi ház esetében elnevezhetjük a szinteket – pince, földszint, emeletek -, majd ezeken belül a szobákat és helyiségeket.
  • Ezzel a módszerrel sokkal letisztultabb és áttekinthetőbb lesz az okos otthon kezelő felülete.
  • A Home Center 2 tekintetében extra funkciónak számít, hogy helymeghatározási képességgel is rendelkezik (egyelőre csak iOS platformon). Ehhez csupán a FIBARO okos otthon rendszer telefonos alkalmazást szükséges letölteni egy telefonra, így a kezelőfelületen folyamatoson tájékozódhat az adott telefont használó személy helyzetéről.

Jelenetek létrehozása

FIBARO okos otthon rendszer felhasználójának igényeihez, szokásaihoz igazítva hozhatunk létre feladatsorokat, úgynevezett jeleneteket. Az alábbi két példával bemutatjuk az okos otthon kezelőfelületet, benne két feladatsorral, jelenettel.

1) Feladatok eső esetén:
• tetőablak bezárása
• öntözőrendszer kikapcsolása
• eső állapot rögzítése
2) Öntözőrendszer bekapcsolása hétköznapokon 6:00 órakor
Az okos otthon rendszer a felhasználó által megadott napokon ellenőrzi, hogy esik-e az eső. Amennyiben nem, akkor a rendszer automatikusan bekapcsolja az öntözőrendszert.

Bővebb információkért és árakért kattintson az alábbi “Érdekel” gombra!