Központi vezérlőegységek

FIBARO Központi vezérlőegységek – FIBARO Home Center 3 és FIBARO Home Center 3 Lite – a FIBARO okos otthon rendszer központi agyaként működnek. A szenzoroktól érkező információk itt kerülnek feldolgozásra, majd adott esetben végrehajtandó parancsként futnak ki a vezérlőmodulok felé.

A FIBARO Központi vezérlőegységek azon túl, hogy végrehajtják a beprogramozott parancsokat, az okos otthon energiafogyasztási adatait is összegzik, adatokat listáznak.

Energiafogyasztási napló, fogyasztási adatok összehasonlítása

FIBARO okos otthon rendszerbe illesztett eszközök energiafelhasználása megjeleníthető egy diagram segítségével, tetszőleges időszakot, napot, hetet kiválasztva. A funkció használatával hatékonyan optimalizálhatja lakásának energiafogyasztását.

Top fogyasztók

Ez a funkció az okos otthon 5 legtöbbet fogyasztó eszközét rangsorolja, így a felhasználó könnyűszerrel ellenőrizheti, hogy a megvásárolt eszközök megfelelnek-e, a megadott energiafogyasztási besorolásnak. Minden helyiségetkülön-külön tud ellenőrizni az opcióval.

FIBARO Home Center 3 Lite

FIBARO okos otthon rendszer kisebbik központi vezérlőegysége, a FIBARO Home Center 3 Lite, egy új, hihetetlenül kompakt központi egység, ami a LUA-ban történő programozási lehetőség kivételével szinte ugyanazokat a megoldásokat alkalmazza, mint a FIBARO Home Center 3. A felhasználónak ugyan valamivel kevesebb megoldást kínál, de cserébe az ára is jóval kedvezőbb.

A FIBARO Home Center 3 Lite azonban egy új helyreállító rendszert kapott, ugyanis a biztonsági másolatokat a HC3-vel ellentétben nem beépített adathordozón, hanem felhőrendszerben tárolja.

A FIBARO okos otthon rendszer kisebbik vezérlőegysége is rendkívül könnyen kezelhető kezelőfelülettel rendelkezik és esztétikus megjelenésű.

További előnye még, hogy naplózza az okos otthonban történt eseményeket.

Átvitelei hatótávolsága az épület szerkezetétől függően akár 30 méter is lehet beltérben (például a vasbeton jelentős árnyékolással bír), kültérben pedig 50 métert is elérhet.

Home Center 3 Lite és a multimédia

FIBARO Home Center 3 Lite – mint az okos otthon rendszer központi vezérlője – lehetővé teszi a lakásban lévő multimédiás eszközök, rendszerek közötti kommunikációt. A lakásában feleslegessé válik a távirányító, mivel a telefonjára, tabletjére telepített FIBARO alkalmazással könnyedén szabályozhat hangerőt, válthat csatornát, de elindíthatja kedvenc filmjét is a lejátszón. (kamera, TV, házimozi, projektor, hangrendszer)

Kicsi a bors, de erős

FIBARO Home Center 3 Lite méreteit tekintve egy kis méretű, kompakt vezérlőegység –  178 × 110 × 31 mm – viszont annál több lehetőséget rejt magában.

A fejlesztőknek köszönhetően számos lehetőség rejlik az eszközben, ezzel kényelmessé és hatékonnyá téve az okos otthon irányítását. A FIBARO Home Center 3 Lite alkalmas lakások, kisebb családi házak vezérlésére, hiszen 30-40 különböző eszköz illeszthető hozzá, amely bőven elegendő lehet egy 100nm alatti lakás felokosítására.

Az okos otthont irányító vezérlőben egy Single-Core ARM Cortex A7 900 MHz processzor dolgozik, amely megfelelő sebességgek képes végrehajtani az utasításokat.