HC-2 vagy HCL radiátoros fűtésvezérlés távfűtés elvén működő rendszer esetén

Ebben az esetben nincs szükség sem LUA programra, sem pedig „Linked Device” – panelre ahhoz, hogy a fűtésvezérlésünk megfelelően működjön, persze ennek előfeltétele, hogy ha folyamatosan rendelkezésre áll a meleg víz az előremenő radiátor csövekben, amit a radiátortermosztátnak már „csak” szabályoznia kell.


Először lépjünk be a Fibaro Home Center webszerveres felületére, és a Z-Wave-es eszköz párosítása leírásban foglaltak alapján adjuk hozzá a Home Center-hez a szükséges Z-wave-es eszközöket.
Ha „csak” fűtésvezérlési célra telepítettük a rendszert, ne feledkezzünk meg a repeater funkcióról, amihez szükség van fix megtáplálású eszközökre (szükség lehet 10-15 méterenként modulra, hogy a Z-wave kommunikáció stabil legyen).

Ezt követően hozzunk létre a különálló zónákat a „Panels”/„Heating” menüponton és válasszuk az
„Enter” ikont.

Az „Add” menüponttal hozhatunk létre új zónákat (korlátlan számban), majd válasszuk ki a zónához tartozó helyiséget, vagy helyiségeket.

Így létrehoztuk a különböző fűtési területeket, ezután konfiguráljuk a szükséges időszakokat és automatizált célhőmérsékleteket, majd mentsük el a beállításokat.
Ezt követően, helyezzük el a „Heating Panel”-ekhez rendelt helyiségekbe a Z-wave-es termosztátokat a Fibaro Webes felületén, majd azok automatikusan a beállított heti ritmusnak megfelelően fognak működni. A Radiátor termosztátok tartalmaznak saját hőmérő eszközt, így azokat letakarni függönnyel, vagy egyéb bútorral nem szabad, az rendellenes működéshez vezet.