FIBARO okos otthon tippek

Tippek az okosotthon kialakítása előtt

Napjainkban egy okos otthon rendszer, a vezeték nélküli technológiának köszönhetően már nem tartozik a megfizethetetlen luxusok közé. Ma már szinte bárkinek lehet okos lakása, még akkor is, ha csak egy albérletben lakik. Pontosan emiatt még sokan nem is tudják, hol kezdjenek neki a tervezésnek. Rá kell szánni az időt a tájékozódásra, hogy az otthonunk annyira intelligens legyen, amennyire csak lehet.

1. Tervezze meg álmai rendszerét!

Szeretne a kedvenc zenéjére hazaérkezni? Vagy heti programot adni a fűtésnek, hogy mindig kellemes hőmérsékletű otthon várja haza? Ha Önnek inkább a biztonság az elsődleges, egy okos otthon rendszerrel távolról ellenőrizheti otthonát, értesítést kaphat, ha valami rendellenesség történik, vagy akár megelőzheti egy komoly tűz- vagy vízkár kialakulását is.
A tervezésnél nem csak az a kérdés, hogy egy otthonautomatika mire képes, hanem hogy Ön mire szeretné használni.

Ötletekre van szüksége?

 2. Kompatibilis eszközök 

A FIBARO vezeték nélküli okos otthon rendszer legnagyobb előnye, hogy nem kell egyetlen gyártótól beszereznünk eszközeinket, egy meglévő otthonba, a már meglévő eszközeinkhez is telepíthető.
Az elektronikus eszközöket kiválasztásánál, már csak arra kell figyelni, hogy párosíthatóak legyenek a FIBARO rendszerhez, mely szinte bármelyik Z-Wave-es eszközzel kommunikál. Néhány példa a kompatibilis eszközökről itt! 

Választás előtt mindenképpen egyeztessen szakértő kollégánkkal. 

3. Legyen minél gyorsabb és stabilabb internet kapcsolata!

Egy okos otthon lelke a megbízható hálózati kapcsolat és a gyors internet elérés, hiszen fontos, hogy bármikor távolról elérhesse az eszközeit. Érdemes tájékozódni arról, hogy az Ön környékén melyik a legjobb, leggyorsabb és legmegbízhatóbb szolgáltató.

4. Bízzon meg egy professzionális telepítőt!

Mindenképpen érdemes egy hivatalos FIBARO okos otthon telepítőre bízni az installálást. Ha Ön építkezik, akkor érdemes vele már a korai szakaszban konzultálni, mert tapasztalata alapján sokat segíthet abban, hogy melyek azok a sarokpontok, amelyekkel a leggördülékenyebb a telepítés.
Ha szeretné Ön is megtanulni szakmájából vagy érdeklődéséből kifolyólag, esetleg üzleti lehetőséget lát benne, nálunk arra is lehetősége van. Tudjon meg oktatásainkról többet itt!

További kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!