Tippek energia optimalizálásra

 Köszönhetően a FIBARO rendszer nyújtotta programozási lehetőségeknek, manapság már minden FIBARO rendszerrel rendelkező lakásban lehetséges az energia felhasználás optimalizálása. Okos programozás, okos energia felhasználás.

Biztosan Ön is ismeri azt a lehetőséget, hogy a világítás akkor kapcsol fel, mikor mozgást érzékel, és akkor kapcsol le, amikor már nem érzékel senkit az adott helységben, vagy a kijelölt területen. Ugyanakkor manapság már elalvás gomb, vagy beállítási lehetőség létezik szórakoztató elektronikai eszközeinken is, így elalvás után kikapcsolnak. Ez eddig még okosotthon nélkül is megoldható.

Van pár tippünk, amivel még többet tud javítani lakása energia fogyasztásán.

Lecsökkenti a felesleges energia fogyasztást: bedugva maradt töltők, stand-by-ban lévő eszközök, olyan berendezések, amik ugyan nincsenek bekapcsolva, de még így is világítanak, vagy startra készen, energiát fogyasztva várják, hogy újra használják őket. Ezen eszközöket okoskonnektorba dugva ki tudja kapcsolni, így megszüntetheti a feleslegesen elfolyó áramot.

Hőszigetelésben segítség: ugyanis beállíthatja ebben a hűvös időben, hogy amikor árnyékban vannak bizonyos ablakok, vagy fúj a szél, akkor az adott ablakon legyen lehúzva a redőny ezzel is segítve otthona hőszigetelését. Amikor pedig végre besüt a nap, akkor húzza fel a redőnyt, hagy áradjon be a nap melege. Ezzel nem hagyja elillanni a lakás melegét, de amikor itt az idő, beengedi a külső meleget. Nyáron pont fordítva működhet: mikor odatűz a nap, a redőnyök lent vannak, mikor árnyékba kerül, pedig felhúzódnak. Hőszigetelés télen-nyáron, segítség az optimális hőmérséklet fenntartásához otthonában.

Az okosotthon rendszerek közül a FIBARO az, amellyel ezeket biztosan meg fogja tudni oldani. Ugyanakkor a FIBARO rendszere számtalan más felhasználási lehetőséget rejt még magában. Ezekről itt tájékozódhat: Felhasználási tippek.

Forduljon kérdésével hozzánk, vagy kérdezze okosotthon telepítőjét a lehetőségekről.