Letölthető Fibaro programok

Szellőztetés

 A funkció rövid ismertetése

A Virtuális eszköz (VD) lehetővé teszi, hogy a lakás ventilátorát a szellőztetés elvárásainak megfelelően vezérelje

Állapotai:
1. Felkapcsolt lámpa esetén folyamatos működés, az időtartamról folyamatos visszajelzés érkezik
2. Lámpák lekapcsolása esetén elindul egy utánfutás, annak megfelelően, hogy mennyi ideig volt előtte a lámpa felkapcsolva.

3. A gomb megnyomására elindul egy adott ideig tartó átszellőztetés.

A funkció pontos működése

A megfelelő légáramlás biztosítása érdekében a lakóterek (nappali, gyerek- és hálószobák, stb.) levegő beeresztését meg kell oldani, ablakba vagy falba szerelt légbeeresztők segítségével.
A program összetett, több esetben működteti a ventilátort, ezek:
1. Lámpa felkapcsolásakor, majd lekapcsolásakor a felkapcsolás időtartamától függően.
2. A VD nyomógombra egy előre beállított időre, mely 30 perc alapból, de szabadon változtatható paraméter a VD változóin belül (lásd beüzemelési leírás). A VD-nek ez az egy gombja van, ez érhető el közvetlenül az eszköz fő oldali képén is.
3. Éjszaka, egy előre megadott kezdési és befejezési időpont között (szintén szabadon változtatható paraméter), a kinti és benti hőmérséklet alapján automatikusan meghatározza a szellőzési időt, melyet fél óránként felülvizsgál és indít a hőmérsékletek változása alapján.

A funkciók supportja

A programot megírása után teszteltük, ami során a felmerülő problémákat javítottuk, a jelenlegi verzió a kezdeti problémáktól mentes. Emellett hosszas használat során előfordulhatnak olyan hibák, melyek a teszt során nem tudtak érvényre jutni. Minden ilyen hiba esetén vegye fel azonnal a kapcsolatot a SmartMe support csoportjával a fibaro@smartme.hu e-mail címen!

Szeretné letölteni a Szellőztetés programot?