Mit tudsz kihozni 10 eszközből? – 2. rész

Új sorozatunkban annak megyünk utána, hogy mennyi az annyi. Hány funkciót lehet kihozni 10 eszközből? Az előző részben a fényvezérlés volt a téma, ahol 10 eszközből, összesen 4 funkciót tudsz létrehozni. Hát nem klassz?

Ebben a részben a redőnyvezérlés lesz a központban, a 10db eszköz pedig a következők:

1. funkció: Hőmérséklet szabályozás | 5db eszköz

A redőnyök egyik kitűnő tulajdonsága, hogy a fény szabályozás mellett a hőmérséklet szabályozásánál is a segítségedre vannak. Gondolj csak bele. Az ablakod elé helyezel még egy réteget, amely télen kinn tartja a hideget, még akkor is, ha kicsit jobban szelelnek az ablakaid. Nyáron pedig a meleget.

Ha mondjuk van 4-5 ablakod a lakásban, akkor elég redőnyönként 1db FIBARO Roller Shutter 2 – Redőnyvezérlő modul és már javítottál is a házad szigetelésén.

2. funkció: Árnyékolás vezérlés | +1db eszköz

Jön a tavasz, jön a nyár. Bár nagyon örülünk a javuló fényviszonyoknak, de nem szeretnénk, ha otthonunkban megfőnének a növények, vagy akár az ott lakók.

Legyen szó redőnyről, vagy zsaluziáról, de akár pergoláról, ha elektromos motorral vannak ellátva, akkor olyankor is tudod őket irányítani, amikor nem vagy otthon. Az előbbi 5db FIBARO Roller Shutter 2-höz még dobj hozzá egyet, amellyel a pergolát szabályozod és kész is. Növényeid és lakásod csak annyi fényt kap, amennyit te szeretnél, és csak akkor, amikor te szeretnéd.

3. funkció:  Jelenlét szimuláció | + 4db eszköz

Az előző részben már megnéztük hány eszköz kell fényvezérlés oldalról a jelenlét szimulációhoz, röviden: 3db FIBARO Dimmer 2 modul és 1db FIBARO Univerzális bemeneti modul, hosszabban: olvassátok el a cikket.

Még sikeresebb lehet viszont a kéretlen vendégek megtévesztése, ha a redőnyöket is bevonjuk a rendszerbe. Ha hosszabb időre távol vagy, meghatározott automatikák szerint mozognak a redőnyeid is, mintha csak otthon lenne valaki.

Bónusz funkció: Kellemes ébredés

Kiváló alappillére egy kellemes ébredés funkciónak a redőnyvezérlés. Amikor felkel a Nap, a redőnyök maguktól fokozatosan felhúzódnak, hogy neked zökkenőmentes legyen az áttérés a teljes sötétségből a fénybe. És még csak plusz eszköz sem kell hozzá, a már beszerelt FIBARO Redőnyvezérlő modulok elegendőek.

Megjegyzés: a fenti lehetőségek egy átlagos, kisebb méretű lakásra értendők, de a számok az otthon méretétől és az igényektől függően eltérhetnek. Ezért mindig ajánljuk a személyes konzultáció igénybevételét.