Szellőztetés okosan

Okos otthon vezérléssel még a lakásunk szellőztetését is meg tudjuk oldani praktikusan, kényelmesen és ráadásul költséghatékonyan! Mi lenne, ha adott időközönként, vagy egy gombnyomásra adott beállított időtartamra akkor is elindulna a ventilátor, ha pont a fürdőben nincs senki és a pára sem magas… elindulna egy gépi automata szellőztetés anélkül, hogy légtechnikai csőhálózatot építenénk, és komolyabb anyagi kiadásba vernénk magunkat.

Konyhában: a szagelszívó csak akkor induljon el, ha egy távolabbi nyílászáró nyitva van, illetve azon, vagy a falban van egy nem elzárható, megfelelő légkapacitással rendelkező légbeeresztő (ami kimegy az tudjon máshol bejönni, mert úgy is be fog jönni előbb vagy utóbb, csak nem mindegy, hogy milyen úton-módon).

Fürdőszobában: az ide szerelt elszívó mind a pára, mind a kellemetlen szagok elszívása miatt fontos. Ezek legtöbb esetben önálló vezérléssel szerelt ventilátorok, lámpa felkapcsolásra, vagy magas párára indulnak, és a kívánt páratartalom elérése és/vagy a beállított túlfutás idő után kapcsolnak ki. Alapvető működési funkciójuknak betudhatóan ezek az elszívók „fittyet hánynak” a lakás többi helyiségének levegő minőségére. Egyébként pont erre valók, nem is kell(ene) mást elvárni ezektől.

.

Milyen eszközzel valósítható meg?

FIBARO Home Center 2 – központi egység

FIBARO Door/Window Sensor – Nyitásérzékelő

FIBARO telefonos applikáció

Elszívó