7 okos tipp, hogy felkészülten várd az ünnepeket

Hamarosan itt vannak az ünnepek. Még idejében vagyunk, hogy megoldást találjunk azokra a problémákra, amikbe minden évben belefutunk ebben az időszakban, de végül csak legyintünk rá, hogy majd jövőre. Itt van a jövőre pillanata.

Akár az automatikus hőmérséklet szabályozásról, akár a díszítő fények felokosításáról legyen szó, itt van előttünk a nagy nap. Kezdjünk bele! Adunk hozzá pár tippet, hogy mire érdemes figyelni.

Tartsd “szem előtt” a gyerekeket

Az ünnepek közeledtével megeshet, hogy nem érünk haza a szokásos időben, de a gyerekek már otthon vannak. Az se ritka, hogy a konyhában ragadunk vagy éppen díszítjük a házat, a gyerekeink pedig élik saját életüket a saját szobájukban, mi pedig izgulunk értük. Kamera és mozgásérzékelő párosával egy okostelefon segítségével bárhonnan leellenőrizhetjük őket, akár az ünnepi bevásárlást intézzük, vagy csak a sütő mellett ragadtunk a mézeskalácsok erdejében.

Automatizáld a fűtést

Itt vannak már a hidegek, hideg az este, hideg a reggel, lassan már a hó is esik. Itt az idő az okos fűtésvezérlésnek. Senki nem szeret fázni valljuk be, de ehhez nem kell, hogy folyamatosan fűtsünk otthon. Okos fűtéssel beállíthajtuk a fűtésnek a heti és akár a napi rutint is. Tudjuk mikorra érünk haza, addigra legyen kellemes meleg, tudjuk mikor megyünk el otthonról, akkor pedig kapcsoljon le a fűtés. Váratlanul hazajön a kislányunk az iskolából, gyorsan kapcsoljon be a fűtés, ha kinyitotta a bejárati ajtót. Senkinek nem hiányzik, hogy bárki megfázzon az ünnepekre a családból.

Okosítsd fel a tradicionális “buta” eszközöket okoskonnektorokkal

Gondoltál már arra, hogy ebben a hideg időben igazán jó lenne minden reggel a forró kávé illatára ébredni? Vagy milyen kényelmes lenne az ágyból lekapcsolni a szoba másik végében lévő állólámpát? Végy egy okoskonnektort és ezen keresztül dugd be az eszközöket. Készítsd be előző este a kávéfőzőt, kapcsold be a gépet és az okoskonnektor bekapcsol reggel pontban akkor, amikorra állítottad. A lámpa lekapcsolása ágyból, pedig csak egy kattintásra van az okostelefonodon egy okoskonnektor segítségével.

Add hozzá a karácsonyfa izzók vezérlését az okosotthon rendszeredhez

Jó lesz még a múltévi karácsonyfa világító füzér, de nem akarsz állandóan lehajolni a konnektorhoz kihúzni és bedugni a karácsonyfa fényeit? Okoskonnektor a te legjobb megoldásod. Dugd bele a konnektorba és abba a fényeket. Így akár a karácsonyi vacsora asztaltól, de akár elalvás előtt az ágyból is tudod vezérelni a fényeket.

Automatizáld a külső világítást és dekorációt egyszerűen

Még nem okos a kültéri világításod? Semmi baj, megoldhatod, hogy bárhonnan irányítsd, vagy hogy automatikusan kapcsolódjon fel vagy le. Vagy dugd okoskonnektorba vagy még egy switch lehet a megoldás. Szereltess be a konnektor mögé egy okosotthon switchet, amivel ezután bármit tudsz vezérelnit, amit abba konnektorba dugsz be. Azért ez a konnektor még nyáron is jól jöhet!

Szórakoztasson a Mikulás

Google-nek van egy Santa Tracker (https://santatracker.google.com/village.html) nevezetű fejlesztése, ami számtalan sok játékot rejt magában. Ezzel a gyereket ugyan képernyő elé kell ülteted, de Mikulás segít, hogy szórakoztató, kreatív és fejlesztő pillanatokban legyen része. Játszatok együtt a Mikulással!

Karácsonyi dallamok

Az ünnepi hangulat megalapozásából nem maradhat ki az igazi karácsonyi zene, a felcsendülő karácsonyi dallamok. Ha többre vágysz, mint végtelenítve lejátszani a Diótörőt, akkor több megoldásod is van. Egyszerűen ha Apple eszközöd van, Sirit megkéred, hogy játszon le neked karácsonyi zenét és már örömmel rá is kapcsol a karácsonyi zenecsatornára, vagy összeválogatsz magatoknak egy karácsonyi lejátszási listát és azt kapcsolod be. Bármelyiket is választod ne felejtsd el kitenni a hangfalra a hangot az okosotthon rendszereden keresztül.

Most már bátran engedlek neki az ünnepeknek felvértezve pár igazi karácsonyi okosotthon trükkel.