Hogyan működik? - FIBARO okos otthon

A weboldalon cookie-kat használunk, ha Ön nem változtat a böngésző beállításain, elfogadja a feltételeinket Több info

Értem

Fibaro okos otthon

Nyugat-Európában már szinte nem is adnak át új építésű lakást valamilyen alap otthonautomatika rendszer nélkül (fűtés-, redőny-, világításvezérlés, okos-konnektor stb). Ezzel párhuzamosan hazánkban is egyre népszerűbbé váltak az okosotthonok.  

 

Mi az az okos otthon?

Az okos otthon az igényeinkhez tökéletesen idomuló automatizált rendszer jelent, melyben az elektromos eszközök a szokásainkhoz alkalmazkodva működnek, a mi kényelmünket szolgálva. A FIBARO okos otthon rendszer kompatibilitásának köszönhetően lehetőségünk nyílik az elektromos eszközök működését automatizálni, szabályozni, vagy akár távolról ellenőrizni, vezérelni

Egy okos otthon fő célja a kényelem, biztonság, és az energia optimalizálás fokozása. A FIBARO okos otthon rendszer rugalmasságának köszönhetően, és tekintettel a felhasználói igények változatosságára kijelenthetjük, hogy nem létezik két egyforma okos otthon. Éppen ezért egy személyes konzultáció alkalmával felmérjük az igényeket, és bemutatjuk, hogy mennyire változatos és sokféle felhasználási lehetőség közül válogathat.  

 

 

 

Kényelem

 

 Fibaro okos otthon

 

A FIBARO okos otthon rendszer legnagyobb előnye, hogy igazodik az Ön életviteléhez. Elektromos eszközeit előre megadott ütemterv szerint működtetheti. Napfelkeltekor felhúzódnak a redőnyök, a fürdőszoba felmelegítve és a kávé frissen főve várja. Este haza érve a fények felgyúlnak és kellemes zene szól a nappaliból. Elég egy mobiltelefon vagy egy tablet, és a felhasználó barát kezelőfelület segítségével ezeket a funkciókat bármikor módosíthatja és az éppen aktuális napi időbeosztásához igazíthatja. 

 

Biztonság

 

Fibaro okos otthon

 

A FIBARO rendszer kialakításakor a tervezők elsődleges szempontja az okos otthon felhasználójának és családjának biztonsága volt. A FIBARO okos otthon rendszer eszközei azonnal jelzik, ha tűzveszélyt, gázszivárgást vagy csőtörést észlelnek lakásában, így előzve meg az esetleges nagyobb károk bekövetkezését.

 

 

Energia optimalizálás 

 

Fibaro okos otthon

 

Az otthonában lévő összes elektromos eszköz fogyasztását figyelemmel kísérheti a FIBARO okos otthon rendszer beépített energiagazdálkodási funkciójának köszönhetően, és így könnyedén optimalizálhatja is ezeket. A gazdaságossági funkcióhoz diagramot, valamint részletes statisztikát is készít a FIBARO rendszer, ezzel megkönnyítve az Ön dolgát, és segítve a lakás rezsiköltségének előretervezhetőségét.  

 

 

 

 

 

 

Röviden a FIBARO-ról 

A lengyel székhelyű FIBARO vezető szerepet tölt be az automatizált okos otthon rendszerek fejlesztésében, forgalmazásában. A vállalat egyedülálló vezeték nélküli Z-Wave rendszere a világ bármely pontjáról irányítható telefonnal, laptoppal, tablettel. A FIBARO okos otthon rendszerek jelenleg 100 országban érhetőek el, 2014 szeptemberében az USA-ban is megnyitották irodájukat.
A FIBARO nemzetközi oldala az alábbi linken érhető el: www.fibaro.com/en

Miért a FIBARO? 

A vezeték nélküli kialakításnak köszönhetően a FIBARO okos otthon rendszer telepítésekor nem kell falakat bontani, fúrni, faragni, a meglévő infrastruktúra teljesen épen marad. Ez az igencsak fejlett technológia és a vezeték nélküli kommunikáció tette lehetővé, hogy a bekerülési költségek drasztikusan lecsökkenjenek.

 

Fibaro okos otthon

Reblog feed

Keresés

Facebook