Oktat a SMARTme – most egy kicsit másképp

A rengeteg sikeres FIBARO telepítői oktatásunk után, úgy gondoltuk itt az ideje újra a fiatal tehetségek felé fordítanunk a tekintetünket. A héten Bodó Péter kollégánk az Öveges József Szakgimnázium és Szakközépiskolában volt oktatni, hogy a jövő feltörekvő generációjának is bemutassa mennyi lehetőség rejlik az okos otthon telepítői szakmában.

Erről olvashattok most egy kis összefoglalót!

Péter kollégánk három napon három különböző csoportban tartott előadást. Első nap villanyszerelői szakközepesek, második nap szakgimnazisták, harmadik nap gyengeáramú technikusok ültek be, összesen több mint 50 fővel.

Az előadás első felében bemutattuk, hogy mi is az az okos otthon, milyen felhasználási területei lehetnek és kik az okos otthon rendszerek fő célcsoportja. Utána következett egy kis szakmázás, az okos otthonok elvi felépítéséről, a rendszerekről és alrendszerekről, valamint a FIBARO eszközökről. Végül pedig, egy interaktív résszel zártunk, ahol Péter élőben telepített egy központi egységet és mutatott be különböző funkciókat az alább látható hordozható felületen.

Az előadások folytatásaként meginvitáltuk a különösen érdeklődő fiatalokat a bemutató termünkbe. Valamint márciusban folytatjuk az oktatásokat az Óbudai Egyetemen.