Halloweenkor turbózd fel a hazaérkezéseket, smart home eszközökkel

Legyen szó vendégek fogadásáról, vagy csak munka utáni hazaérkezésről, mindig jól feldobja az estét egy kellemes fogadtatás.

Halloweenkor megannyi kreatív ötlet áll rendelkezésre a FIBAROval, hogy rendhagyó hangulatot teremts a hazaérkezésre. Ezekből állítottunk össze egy lehetséges szcenáriót, amelyet bátran saját igényeitekre szabhattok.

Az otthon automatika nagy előnye, hogy nem kell folyamatosan figyelned az okos otthonod, hanem az előre meghatározott parancsok alapján lefuttat jeleneteket. Egy hazaérkezős jelenetnél minden a kapunál / bejáratnál kezdődik, amikor egy FIBARO Motion Sensor – Mozgásérzékelő észleli, hogy megérkeztél. Ennek hatására különböző jelentek sora fog végbe menni, a saját igényeid szerint.

A nélkülözhetetlen töklámpások

Minden Halloween elengedhetetlen kelléke a töklámpás. Legyen rémisztő vagy mosolygós, mindenképp egy bájos kellék október végén.

A kifarigcsálásra megannyi módot találhattok az internet rengetegében. Miután ezzel megvagytok, helyezzetek el kettőt a bejáratnál, mind a kettőben egy-egy FIBARO Motion Sensorral. A mozgásérzékelőben LED lámpa található, amely villogva jelez, ha mozgást érzékel, ennek színe állítható.

Egy sötét lila színűre állított mozgásérzékelő töklámpásba rejtve, igazán hátborzongató eredménnyel jár. Csak ügyelj rá, hogy jó nagy lyukakat vágj a tökbe, hogy az érzékelőt ne akadályozza a működésben.

Félelmetes fények

A ház ablakait körbe futtathatod RGB LED szalagokkal. Mivel egy FIBARO RGBW vezérlő modullal ezek színeit tetszés szerint változtathatod, a teljes ünnepi szezonban segítségedre lesznek házad felvillanyozásában.

Amikor a FIBARO Motion Sensorok jelzik, hogy megérkeztél, elkezdenek a LED szalagok mély lilán világítani, majd lassan átszíneződni sötétvörösbe. Késleltetve felgyúl a fény az előszobában.

Vérfagyasztó zene

Amint belépsz, a nappaliból kísérteties zene szűrődik ki. Ebben segítségedre lehet egy Sonos hangszóró, amely kompatibilis a FIBARO okos otthon rendszerrel.

Tovább fokozhatod a hangulatot, ha a nappaliban is elrejtesz egy töklámpást, benne a hangszóróval és RGB LED szalaggal, vékony pokróccal letakarva. Garantált a borzongás, például ha vendégeket fogadsz, és elsőre nem tudják, honnan jön a rémisztő zene, vagy mi rejtőzik a pokróc alatt.

+1 ötlet: Hajmeresztő homály

Az igazán elszánt dekorálók feltehetik az i-re a pontot egy füstgéppel, amelyet egy FIBARO Relé modullal ellátva, elhelyezhetsz a bejáratnál. Amint közelít valaki az otthon automatika bekapcsolja a füstgépet és kísérteties homály lengi körbe a házat.

Kellemes Halloweent Mindenkinek!