A FIBARO Swipe története

Mindannyian tudjuk, hogy az igazán nagy márkák mögött, mindig van egy történet, egy story. Napjainkban a marketing kommunikációs szakemberek már teljes szakterületet üzemeltetnek a ’storytelling’ részére, hogy a márka története el legyen ültetve a vásárló fejében.

Az egy külön blogbejegyzés témája, hogy ezek a történetek mennyire földtől elrugaszkodott motívumokat tartalmaznak, mennyire tudják a vásárlót befolyásolni. Véleményünk szerint a piacvezető termékek – esetünkben a FIBARO okos otthon rendszer – gyártói ügyelnek arra, hogy minél könnyebben emészthető, hétköznapi esetek legyen prezentálva.

Magunk is elképedtünk, amikor először olvastuk a FIBARO Swipe – Gesztusirányítású távvezérlő történetét, Rich Bira, a FIBARO US ügyvezetőjének tolmácsolásában. Ez a bejegyzés ezt a történetet meséli el.

Azzal nem mondunk nagy újdonságot, hogy a fejlesztés során, szinte minden FIBARO terméknek külön-külön van egy története. A FIBARO Swipe úgy jelent meg a piacon, mint az első gesztusvezérelt pad, amivel könnyedén tudjuk szabályozni okos otthonunkat. A félreértések elkerülése végett: magában a Swipe erre nem képes, kell hozzá egy kiépített FIBARO okos otthon rendszer, vezérlőegységgel, érzékelőkkel és modulokkal. Ennek a rendszernek az egyik okos lánca a FIBARO Swipe, amivel további kényelmi funkciókat tudunk ellátni, különböző kézmozdulatokkal.

Szóval, mi swipea FIBARO Swipe története?

Nos, az történt, hogy egy kórház felfigyelt a FIBARO okos eszközeire, melyben látták a folyamatos innovatív fejlődést. Megkeresték a FIBARO mérnökeit és feltették a kérdést, hogy vajon tudnak-e olyan eszközt készíteni, amellyel érintés nélkül fel lehet kapcsolni a villanyt, anélkül, hogy bakteriális fertőzés alakulna ki a helyiségben. Ergo, mindenképp preventív jelleg állt a kérdés mögött, egy jó nagy adag technológiai kihívással.

Azóta pedig egy sikertörténet tanúi lehetünk magunk is, hiszen a FIBARO Swipe már több millió okos otthon tulajdonosnak szerez örömet a napi használat során. Azon túl, hogy a fejlesztők megoldották az alapproblémát, ügyeltek arra is, hogy egy olyan eszköz kerüljön a felhasználók kezei közé, amely tökéletes küllemével, designos megjelenésével méltán népszerű a piacon.

FIBARO Swipe felhasználhatóságának végtelen száma van, de az sem véletlen, hogy az egyik legkedveltebb jelenet a ’good night’ opció. Elég egy kézmozdulat a Swipe előtt és lekapcsol a világítás, a sötétítő is leereszkedik és az ajtó bezáródik. Majd reggel már az okos otthon ébreszt és kezdődik egy új nap.