Mit tudsz kihozni 10 eszközből? – 3. rész

 

A biztonság többet jelent, mint zárt ajtók. Nem csak a külső hatásoktól kell megvédenünk otthonunk és a benne élők, hanem azoktól a veszélyektől is, amelyek odabenn várhatnak rájuk. De hogyan segíthet csupán 10 eszköz otthonod felvértezésében a veszélyek ellen? Harmadik egyben befejező részünkben ezt tárjuk fel.

Mely 10 eszköz szükséges a biztonság megteremtéséhez?

1. funkció: Óvd magad a veszélyes gázoktól | 2db eszköz

Minden fűtésszezonnál ott bujkál a csendes gyilkos. Nyílt égésterű gázkészülékek használatánál, de akár csak egy régebbi kazánnál fokozottan kell figyelni a szénmonoxid mérgezés megelőzésére. Előző cikkeinkben részletesen írtunk arról milyen hosszú távú hatásai lehetnek, ha akár csak kis mennyiségben ki vagyunk téve szénmonoxid szivárgásnak.

Hogyan tudod mindezt megelőzni? Szénmonoxid érzékelővel!

Helyezz FIBARO CO Sensor- szén-monoxid érzékelőt a konyhába, a kazán mellé, és olyan helyiségekbe, ahol nyílt égésterű gázkészülék van, mint például kandalló, gázkonvektor, gázhéra.

2. funkció: Ahol füst van, ott tűznek is kell lenni | 2db eszköz

Ha a szénmonoxid nem lenne elég, még füsttel is számolnod kell. A FIBARO Füstérzékelője egy igen kifinomult eszköz. Nem csak füstöt érzékel, hanem hőmérsékletet is. Ha bármely érték a megengedett fölé emelkedik az eszköz bejelez a FIBARO központi egységnek és életbe lépnek az előre beállított automatizmusok. Ezekről bővebben olvashatsz a FIBARO termékei között.

3. funkció: Áradás ellen | 2db eszköz

Csőtörés, rövidzárlat, fagyásveszély. Ezeknek megy elébe a FIBARO Vízérzékelője. Nyugodtan helyezd a padlóra és már kisebb szivárgás esetén is bejelez. Ekkor lép életbe az otthon automatika rendszered, amely elzárja a vizet, nehogy nagyobb baj legyen belőle. Az eszköz funkcióiról bővebben FIBARO termékeink között olvashatsz.

4. funkció: Nyitva maradt az ablak? | 4db eszköz

Hányszor fordult már elő veled, hogy elindultál otthonról és azon járt a fejed, hogy vajon becsuktad-e az ablakot a hálóban?

A FIBARO Nyitásérzékelővel már nem kell a buszmegállóból visszagyalogolnod, hogy ellenőrizd. Csak ránézel a telefonodra és látod ablakaid állapotát. Nem esik be az eső és nem fújja el a szél a szakdolgozatod. J

Valamint értesítést is kapsz, ha olyankor nyílik ki az ablak, amikor te nem vagy otthon. A funkciók széles skáláját tekintsd meg a Nyitásérzékelő oldalán.

Megjegyzés: a fenti lehetőségek egy átlagos, kisebb méretű lakásra értendők, de a számok az otthon méretétől és az igényektől függően eltérhetnek. Ezért mindig ajánljuk a személyes konzultáció igénybevételét.