FIBARO Door/Window Sensor – Nyitásérzékelő

FIBARO Door/Window Sensor nem más, mint egy vezeték nélküli nyitásérzékelő, mely egy speciális jelfogóval (Reed relével) van ellátva. A nyílászáró állapotának megváltozása esetén a szenzor jelentést küld a központi vezérlőegységnek. A szenzor ajtók, garázskapuk és ablakok állapotának figyelésére hivatott, illetve épületen belüli, kiemelten fontos helyiségek védelmére.

Elérhető funkciók:

• Reed érzékelő
• megtakarítási lehetőség
• digitális bemenet
• hőmérséklet érzékelés
• jelenet-üzemmód kapcsoló

Reed jelfogós/relés érzékelő

FIBARO Nyitásérzékelőbe épített reed relék használatával a FIBARO Home Center 2 smart home központ még több információt képes megjeleníteni és érzékelni a FIBARO okos otthon rendszer eszközeiről. A modul ellenőrzi az ajtók/ablakok pozícióját, hogy azok nyitva vagy zárva vannak-e.

Hőmérséklet érzékelő

A FIBARO Door/Window Sensor 2 tovább lett fejlesztve egy hőmérséklet érzékelővel. Az érzékelő kiterjesztett funkciója már nem csak az ajtó/ablak állapotáról, hanem a hőmérsékleti értékekről is képes információt szolgáltatni – akár külső hőmérsékletről – a központi vezérlőegység felé. Az így kapott adatok segítségével szofisztikáltan vezérelhető az okos otthon egyéb helyiségeinek szellőzése, hűtése/fűtése.

Vezeték nélküli kapcsoló

A FIBARO Nyitásérzékelő bemenetét egy hagyományos fali kapcsolóval is lehet vezérelni. A funkció lényege, hogy lehetővé tegye a felhasználó számára, hogy a kapcsoló olyan helyre kerüljön, ahol korábban nem volt. Számát és helyét a meglévő kapcsolók nem befolyásolják. Az érzékelő használatával egyszerűen bővítheti az otthoni elektromos rendszerét.
Például hálószobájában, ha szeretne egy kapcsolót az ágya mellé, nem kell vésni a vezetékeknek (nem a hagyományos elhelyezést választjuk), elég a nyitásérzékelőt összekötni a kapcsolóval.

Könnyű és gyors telepítés

A dobozból kivéve a FIBARO Door/Window Sensort, távolítsa el az elemet védő fóliát, majd a ragasztó csík segítségével rögzíthető a kívánt helyre. Az elemes működtetés akár 2-3 évig lehetővé teszi a folyamatos használatot, és a központi vezérlő egység előre jelzi, ha az elem cserére szorul.

FIBARO Door/Window Sensor 2 – Nyitásérzékelő

FIBARO Door/Window Sensor 2 ugyanazon funkciókkal bír, mint elődje, sőt hőmérséklet érzékelővel is el van látva. Mégis 2 mm x 5 mm-rel lett kisebb, vagyis most már csak egy 71 mm x 17,7 mm x 17,6 mm nagyságú érzékelőt szükséges kényelmesen elrejtenünk.

Ez az apró, vezeték nélküli eszköz a biztonságot és a komfortot fokozza a család minden tagja számára. Könnyű felszerelni a helyére – bármilyen felületre könnyedén illeszthető egy dupla oldalú ragasztóval. Nem olyan könnyű észrevétlenül leszedni, hiszen a FIBARO Door/Window Sensor 2 ha élesítve van azt is jelzi, ha valaki illetéktelen próbálná szétszedni.

Bővebb információkért és árakért kattintson az alábbi “Érdekel” gombra!