5 tipp, hogy mire használhatod az okos otthon rendszeredet

Te érsz haza elsőként, és otthonod szinte köszönt téged: abban a pillanatban ahogy kinyitod a kertkaput, kigyúlnak a kerti fények, a bejárati ajtó feletti lámpa, majd mikor belépsz a házba bekapcsol a kedvenc zenéd és persze a közlekedőben már égnek is lámpák.

Mennyivel kellemesebb így hazaérkezni, minthogy bevásárló szatyrokkal teli kézzel a sötétben a lakáskulcs után kotorászni a táskádban, amit persze elsőre szinte sosem találsz

1. Ventillátor és fény együttes bekapcsolása

Könnyedén beállíthatod, hogy mikor belépsz a fürdőszobába és felkapcsolod a villanyt, rögtön a ventillátor (páraelszívó) is bekapcsolódjon. Így a forró vizes zuhanyzás után nem kell várakozni vagy a tükröt törölgetni, hogy végre láthasd magad a tükörben. A ventillátor, a villany lekapcsolásával egyidőben vagy akár az általad választott késleltetéssel lekapcsolódhat.

2. Push értesítés az esetleges árvízveszélyről

Csak csöpög a csap, vagy valahol eltört egy vízvezeték? A FIBARO Vízérzékelője azonnal képes üzenetet küldeni, ha szokatlan eseményt, szivárgást észlel. Sőt azt is beállíthatod, hogy a központi szelep elzárja a főcsapot így a víznek esélye sincs az okos otthon ellen.

3. Fűtés szabályozás még okosabban

Ugyan az ősz csak lassan közeleg, még nyugodtan nyitva hagyhatjuk az ablakot hosszabb időre is, hiszen a fűtés szezon nem indult be. Mihelyst elkezdünk fűteni, persze ezt szabályozni is szeretnénk, amit a legtöbb termosztáttal meg is tehetünk. Az okos otthon azonban további kényelmi és energiatakarékos funkciókat ad hozzá: – például, ha szellőztetünk, akkor a nyitásérzékelő azonnal jelezheti a termosztátnak és leáll a fűtés, majd ha becsuktuk az ablakot, akkor a termosztát érzi, hogy most gyorsabban fel kell fűtenie a kívánt hőfokra
– hétvégi kiruccanás alatt a fűtést az optimális szintre állítjuk be, de mi történik, ha hamarabb érkezünk haza? Az okos otthon nagy előnye, hogy távolról is irányítható, a mobilodról elindíthatod a fűtést, és mire hazaérkezel egy meleg lakás vár a 2 óra fagyoskodás helyett.

4. Okosítsd az egyszerű készülékeket is

A FIBARO Wall Plug – intelligens dugalj használatával nem kérdés többé, hogy “Bekapcsolva hagytam a vasalót?”, “Kihúztam a hajsütővasat?” Távolról ellenőrizheted és kikapcsolhatod, ha indulás előtt elfelejtetted volna.

5. Időjárásfigyelő öntöző rendszer

FIBARO okos otthon rendszer egy erre alkalmas időjárásjelző állomás kiegészítővel képes az eső, páratartalom és hőmérséklet függvényében irányítani a  kerti öntözőrendszert.