Hogyan tudd biztonságban az irodát az ünnepek alatt

Már csak pár nap van karácsonyig. Még az utolsó lépéseket, ellenőrzéseket el tudod végezni, hogy az iroda biztonságban legyen az ünnepek alatt. Adunk pár tippet, hogy még mire figyelj így az utolsó napokban.

1. Próbáld ki a biztonsági eszközöket

Ha az iroda hosszabb időre bezár, vagy akár a nyitvatartási idő megváltozik, mindenképpen érdemes leellenőrizned a biztonsági eszközöket. Bizonyosodj meg róla, hogy működik a tűzjelző-, a behatolás jelző rendszer, a kamera rendszer is rendben van és a beléptető rendszer sem rakoncátlankodik.

Így ha bezárod az iroda ajtaját, biztos lehetsz benne, hogy minden a legnagyobb rendben és mikor visszatértek az irodába az ünnepek után, mindent rendben fogtok találni. Főleg ha a biztonsági szolgálat embereinél is van ünnepi ügyelet.

 

2. Ne híreszteld, hogy nincs senki az irodában

Ahelyett, hogy kiírod az ajtóra, vagy az ablakokra, esetleg kiposztolod mindenhova, írj annyit, hogy ünnepi nyitva tartásért keressenek fel benneteket emailben vagy telefonon. Biztosan van, aki nem lesz szabadságon, vagy aki ügyeletet tart, ő válaszoljon minden hívásra és emailre, ne adjon gyanút egy megválaszolatlan érdeklődés.  

3. Bizonyosodj meg róla, hogy minden be van zárva és a riasztó is élesítve van

Ugyan minden távozáskor biztosan megteszed, de most fokozottan ellenőrizd le, hogy minden be van zárva és a riasztó is élesítve lett. Azokat az ajtókat és ablakokat is érdemes ilyenkor ellenőrizni, amiket amúgy nem szoktatok kinyitni, használni. 

Ha beléptető rendszer van az irodához, amiben automatikus ajtónyitás is van felprogramozva, ezt a funkciót is vedd ki, hiszen hosszabb ideig nem fog senki sem bemenni az irodába, nem lesz szükség az automatikus ajtónyitásra.

 

4. A dekoráció ne álljon a biztonsági a rendszer útjába

Ünnepelünk, ünnepelni fogunk, a hangulatunkat már napokkal, hetekkel ezelőtt elkezdtük megalapozni. Felkerültek díszek, fények, karácsonyi dekorációs elemek az iroda minden pontjára. 

Bizonyosodj meg róla, hogy nem lóg a kamerába, a külső dekorációt nem tudja úgy lefújni a szél, hogy utána semmit ne láss a kamerán. Belső dekoráció ne hozza működésbe a mozgásérzékelőt, ne okozzon fals riasztást.

A nagy dekorációs elemeket pedig tedd el, amíg az iroda egyedül van, ne nyújtson búvóhelyet a betolakodóknak.

 

 

5. Áramtalaníts minden felesleges eszközt

Amire nincs szükség, amikor nem vagytok az irodában, azt áramtalanítsd. Érdemes körülnézni, mert számtalanszor marad bekapcsolva egy melegítő ebben a hideg időszakban, marad felkapcsolva a világítás, mivel hamar sötétedik. Ha ezeket még egyszer leellenőrzöd nem csak pénzt és energiát spórolhatsz meg vele, de megelőzheted, hogy véletlenül felgyullajon valami az irodában, amíg nem vagytok ott. 

Az ünnepek alatt nem lesz szükség a nyomtatóra, a kávéfőzőre, a kisrádióra, de biztos nem fogja senki használni az irodában maradt számítógépeket sem. Egy esetleges áramszünet, vagy túlfeszültség elől is megmentheted az eszközöket.

 

6. Ne hagyj készpénzt az irodában 

Egyértelműnek tűnik, de jobb megerősíteni, hogy készpénz ne maradjon az irodában, amíg üres az iroda az ünnepek alatt. Lehet, hogy van széfed és abba teszed, de ha a széf elmozdítható, akkor nincs biztonságban. Ne maradjon készpénz ott, nem biztonságos.

Ez csak pár apró dolog, amire érdemes odafigyelni. Így nem csak a karácsonyi ünnepek alatt, de bármikor biztonságban tudhatod vagyonodat és ingóságaidat, akár hosszabb vagy rövidebb időre zárod be a kapukat.