3 ok, amiért sajnálni fogod, hogy nincs FIBARO Vízérzékelőd

Csőtörés, rövidzárlat, fagyásveszély… Ezek mind borzasztóan hangzanak, de mind könnyedén megelőzhető.

– Hogyan?

FIBARO Flood Sensorral

1. A csőtörés nem 21. századi probléma

Önmagában az, hogy a FIBARO Vízérzékelője szól, ha szivárgás van még nem jelent sokat, ha éppen nem vagy otthon, hogy elzárd a főcsapot.

Ha viszont, a főág el van látva egy motoros szeleppel, amelyet egy FIBARO Relé modullal könnyedén lehet távolról is irányítani, vagy a FIBARO otthon automatika rendszerébe bevonni, akkor nincs mitől tartani.

Már szivárgás esetén is jelez a Flood Sensor és igény esetén automatikusan vagy gombnyomásra elzárható a víz a lakásban.

2. Rövidzárlat? Na, ne…

Szivárgás esetén nem csak a lakást kell félteni az áradástól, de még csak nem is a macskát. Elektromos eszközeink sem kimondottan szeretik a vizet.

Egy jó kis rövidzárlat helyett válasszuk inkább az áramtalanítást. Ha például hosszabbítónk FIBARO Wall Pluggal csatlakozik az áramforráshoz, akkor szivárgás esetén a Wall Plug-unk könnyen leállítható, automatikusan vagy saját kezűleg.

3. Fagyást is érzékel

Télen még saját teraszod is a világ legveszélyesebb helyévé változhat. Elég egy nedvesebb időszak, majd egy hirtelen fagy és máris kész a baj.

Reggel nagy lendülettel elindulsz munkába, megcsúszol a lépcsőn, és hopp a földön találod magad. Különösen öregkorban jelenthetnek nagy veszélyt az ilyen esések, amikor a csontok könnyedebben törnek.

Szerelkezz fel FIBARO Flood Sensorral a teraszon, vagy akár a bejáratnál, és előzd meg a kellemetlen meglepetéseket!