Walli az új kapcsoló és aljzat család – az okosotthon megoldások forradalma

A FIBARO Walli sorozat egy új, teljes funkciós aljzat és kapcsoló család, amely az intelligens és klasszikus eszközöket összekapcsolva lehetővé teszi, hogy egy hétköznapi otthon is okos otthonná váljon. Ezek az új megoldások támogatják a hangvezérlést is, sokkal könnyebben telepíthetőek és fejlettebb beállításokat tesznek lehetővé. A süllyesztett ingelligens aljzatok és kapcsolók mellett a sorozat tagja egy Walli Controller is, amelyre bármely összetett okos otthon jelenetet felprogramozhatunk. Az egyedülálló designjának köszönhetően a Walli család tagjai bármely otthon belsőépítészeti stílusába könnyedén beleilleszthetőek

Korlátlan intelligens lehetőségek

A Walli kapcsolók és kimenetek teljes szériát alkotnak, így a teljes épületen belül kiválthatjuk a klasszikus kapcsolókat – ezzel egyedi és egységes designt teremthetünk az otthonunkon belül. Mind az intelligens, mind a klasszikus aljzatok és kapcsolók magas színvonalú kialakításúak: anyaguk egyedülálló, formájuk szemet gyönyörködtető és testreszabható LED-gyűrű keretezi be őket, ezzel is biztosítva a használója számára az egyediséget. A Walli sorozat intelligens tagjai további beállításokat és kapcsolatot biztosítanak más eszközökhöz. Jó példa erre, hogy ha például a FIBARO okos otthon rendszer észleli a csökkentett energiafogyasztást az egyik aljzatban a TV készülék kikapcsolását követően, akkor kikapcsolja a helyiség többi kimenetét is, hogy energiát takarítson meg ott, ahol erre már nincs szükség. Az új kapcsolók és kimenetek sorozatának bonyolultsága miatt az energiafogyasztás mérése és elemzése most sokkal pontosabbá válhat, a használója könnyedén optimalizálhatja a ház energiára fordított kiadásait.

Intelligens kapcsolók és aljzatok

 Walli kapcsolók és aljzatok sorozat tagjai képesek a FIBARO rendszeren keresztül a legnépszerűbb hang asszisztensekkel is együttműködni, mint az Amazon Alexa, Siri és a Google Home. Mind az aljzatok, mind a kapcsolók a FIBARO központtal vezeték nélküli Z-Wave kapcsolaton keresztül kommunikálva, ezzel is támogatva a piacon elérhető leghatékonyabb és leginkább felhasználóbarát ökoszisztémát.

4-szer gyorsabb telepítés

Az új FIBARO Walli intelligens aljzatok és kapcsolók bármikor telepíthetők és már meglévő áramkörbe is beépíthetők. Amennyiben klasszikus eszközöket cserélünk le, ezt akár egyesével is megtehetjük, a régi technológiát szisztematikusan helyettesítjük a FIBARO intelligens aljzatokkal és kapcsolókkal. A fejlett és kompakt technológia lehetővé teszi, hogy ezek az új eszközök közvetlenül csatlakozzanak bármilyen elektromos áramkörhöz. A telepítés 4-szer gyorsabb, mint a beépített modulok telepítése. Időt és pénzt takaríthat meg – ez a legegyszerűbb módja az intelligens környezet megteremtésének. A sorozat rugalmasságát pedig a Walli Controller mutatja meg leginkább, amely funkciójában a FIBARO Button-hoz hasonló, azaz bármely okos otthon jelenet aktiválható vele. Megjelenése akár egy süllyesztett kapcsoló, így bárhol elhelyezhető, ahol a felhasználónak a leginkább kényelmes lenne egy multifunkciós gomb.

Biztonság

A Walli aljzatokban és aljzatokban használt Z-Wave technológia lehetővé teszi az okos otthonok biztonságos használatát, a maximális kényelmet és könnyű kezelhetőséget biztosít a felhasználók számára. Ezenkívül mind a kapcsolók, mind az aljzatok szülői felügyelet funkcióval is ellátták, tehát bármelykapcsoló kézi vezérlését akár le is tilthatja a felhasználója, ha úgy érzi, hogy biztonságosabb a mobilalkalmazásból vezérelni. Ráadásul minden elektromos aljaz áramütés elleni védelmet is nyújt.

A FIBARO Walli kapcsoló és aljzat család magyarországi forgalmazása 2019 második felében várható.