FIBARO okosotthon - Blog

A weboldalon cookie-kat használunk, ha Ön nem változtat a böngésző beállításain, elfogadja a feltételeinket Több info

Értem

Védelem a láthatatlan gáz ellen

 

„Legfrissebb kutatásukból kiderült, hogy a magyarok 80%-a tart a mérgezéstől, és csak tízből ketten gondolják úgy, hogy időben felismernék, ha CO-szivárgás lenne otthonukban. A megelőzéshez szükséges ismeretek hiányát jól mutatja, hogy minden tizedik megkérdezett azt hiszi, hogy szúrós szagáról ismerné fel az egyébként színtelen, szagtalan gázt.” (Forrás: http://medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/13_szazalekkal_tobb_szen_monoxid_mergezes ). Nos ez nem igaz. 

 

A szén-monoxidról


A szén-monoxidot az ember nem képes érzékelni akkor sem, ha ébren van. Az egyedüli gyanús jel lehet, ha hirtelen fáradtnak érezzük magunkat, vagy fejfájást, émelygést vagy általános gyengeséget érzünk. De valljuk be, ezek közül bármelyiket érezhetjük egy megerőltetőbb munkanap után is. Ha ilyenkor lefekszünk, hogy néhány percre megpihenjünk, az akár végzetes is lehet. Ezért fontos, hogy minden otthonban legyen szén-monoxid érzékelő!

Tudtad, hogy a katasztrófavédelem is foglalkozik a szén-monoxid mérgezés megelőzésével? Egy szuper összefoglaló kisfilmet készítettek, amelyből megtudhatjuk, mi a teendő, ha a készülék jelzi a veszélyes gázt:

http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=press_video_index2&vid=57

 

Mennyire bonyolult egy ilyen készülék felszerelése?

A FIBARO szén-monoxid érzékelő üzembe helyezése nagyon egyszerű, bárki könnyedén megbirkózik vele. Természesen a FIBARO ügyfelek segítségül hívhatják a telepítő szakembert is, aki a megfelelő helyre és magasságban helyezi el az érzékelőt. Ne feledd, hogy a megfelelő érzékelő kiválasztása kulcsfontosságú kérdés a csendes gyilkosok elleni hatékony védelem szempontjából. Válassz tanúsított, megbízható eszközt, mint például a FIBARO szén-monoxid érzékelője.
Íme egy kisfilm a FIBARO érzékelőről, melyből megtudhatod milyen hasznos funkciók várnak, ha ezt az ézékelőt választod:

A FIBARO szén-monoxid érzékelőt keresse partnereinknél.

Kapcsolódó elemek


Keresés

Reblog feed

Facebook