FIBARO okosotthon - Blog

A weboldalon cookie-kat használunk, ha Ön nem változtat a böngésző beállításain, elfogadja a feltételeinket Több info

Értem

Fibaro és a gondoskodó felnőttek

Fibaro biztonságos babaszoba

Az IoT forradalma ma már minden generációt érint, és az egyik legkényelmesebb terület ezek közül, az okos otthon. A FIBARO négy különböző életkori kategóriát különböztet meg attól függően, hogy milyen igények és szükségletek társulnak ezekhez a csoportokhoz. Az előző blogbejegyzéseinkben foglalkoztunk az Y generációval, majd az énközpontú felnőttek generációjával, most nézzük azt a korosztály, aki vagy gyermekéről vagy idősebb rokonáról gondoskodik. 


Felnőttek, akik gyerekekről vagy idősekről gondoskodnak


A harmadik csoport nagyon hasonlít a másodikhoz azzal a különbséggel, hogy a vásárlásaikat leginkább befolyásoló tényező a család jóléte. Őket a családi élet különböző szituációinak megkönnyítése, a biztonság és a nagyfokú kényelem motiválja.
Ez nem csupán az alap biztonsági esetekre vonatkozik, mint a tűzkár, csőtörés vagy betörés elleni védelem, hanem az e-egészségügyi rendszerek használatára is, ami idősek és gyermekek gondozásával kapcsolatos szolgáltatásokat kínálnak. Olyan megoldásokról szól, amelyek kiküszöbölik az apró, de fontos dolgokra való emlékeztetést.

Fibaro biztonságos gondoskodásJó példa erre az elektromos gyógyszer-adagoló, ami képes jelezni, ha például egy idős ember nem veszi be az előírt gyógyszereit az adott időintervallumban. Az IoT eszközök figyelemmel kísérik a normálistól való eltérést, ezzel segítik az ápolók munkáját. A jövő eszközei tehát szélesebb kontextusban értelmezendők, nem csupán egyszerű igények kielégítésére, hanem a felhasználók normális viselkedéstől való eltérésének ellenőrzésére is.
Egy bizonyos ponton túl az IoT eszközök ennél tovább is mennek, és nem csak jelzik majd az elmaradt gyógyszerbevételt, hanem hang-utasítással fel is szólítják a beteget, ezzel egy időben a gondozót is értesítik ennek szükségességéről. Ez hatalmas segítség lehet azok számára, akik az idős-, vagy gyermekgondozásban tevékenykednek.

 

Kapcsolódó elemek


Keresés

Reblog feed

Facebook