Az okosotthon szerepe az énközpontú felnőttek életében

A FIBARO szakemberei számára különösen fontos a különböző korosztályok igénye, hiszen ezek az igények a tájékozódás mértékével és a tapasztalatokkal együtt változnak. Teljesen biztos, hogy az IoT rendszerek a jövőben mindenki számára tartogatnak kényelmes meglepetéseket, csupán az igények változnak.

A FIBARO négy különböző életkori kategóriát különböztet meg attól függően, hogy milyen igények és szükségletek társulnak ezekhez a csoportokhoz: az előző blogbejegyzésünkben az Y generációval foglalkoztunk, a második csoportba azok a felnőttek tartoznak, akik független, önálló és tudatos vásárlási döntéseket hoznak.

Énközpontú felnőttek

Attól függően, hogy van-e korábbi okos otthon tapasztalatuk, ezek a felnőttek elsősorban a saját igényeik kielégítésére, kényelmük növelésére és energiatakarékosságra törekszenek. A Futuresource által végzett kutatás szerint ezek a legfontosabb ösztönzők azok számára, akik éppen belevágnak  az intelligens otthonuk kiépítésének kalandjába.

A tapasztaltabb intelligens otthont keresők elsősorban a meglévő rendszereik funkcionalitását és a további lehetőségek meglelését helyezik előtérbe. Tisztában vannak a szükségleteikkel és olyan eszközöket igényelnek, amelyek minden szinten együtt tudnak kommunikálni egymással.

A gyártók műszaki támogatása és a termékfejlesztés mellett a szoftverek frissítése is kiemelt helyen szerepel náluk. Hiszen senki sem szeretné, ha a két évvel korábban vásárolt okos TV-t csupán azért kellene lecserélnie, mert a gyártó nem végez szoftverfrissítést, és emiatt az intelligens funkciók használhatatlanok. Ennek érdekében ez a csoport nagy hangsúlyt fektet a vásárlás előtti ismeretszerzésre, vagyis a tapasztalt tanácsadókkal való konzultációra.

Az IoT forradalma ma már minden generációt érint, és az egyik legkényelmesebb terület ezek közül, az okos otthon.