Tippek

A weboldalon cookie-kat használunk, ha Ön nem változtat a böngésző beállításain, elfogadja a feltételeinket Több info

Értem

Köszönjük érdeklődését a FIBARO okos otthon rendszer iránt! Kíváncsi, hogy megoldható-e az elképzelése?


Cégünk a FIBARO otthonautomatika rendszer disztribútoraként szívesen fogadja Önt személyes tanácsadáson.

Webshopot nem üzemeltetünk, mivel minden okos otthon egyedi igények szerint épül fel. Alakítsuk ki közösen az Ön személyes igényeinek megfelelő okos otthon rendszert, próbálja ki bemutatótermünkben a lehetséges funkciókat és tapasztalja meg Ön is az intelligens otthon életérzést!

Amennyiben úgy érzi, hogy szívesen megismerné mi mindenre lehet alkalmas egy okos otthon rendszer, akkor az Ön számára a FIBARO okos otthon rendszer bemutató Nyílt Nap rendezvényünk kitűnő lehetőséget nyújt erre. Ha már kellően kiforrott elképzelései vannak, hogy mit szeretne megvalósítani, akkor szeretettel várjuk személyes tanácsadásra a bemutatótermünkbe, ahol személyre szabottan az Ön álmainak és lehetőségeinek megfelelő FIBARO okos otthon rendszert tudunk tervezni. 

 

GYAKRAN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK AZ IGÉNYFELMÉRÉS ELŐTT: 

 

Mi az az okos otthon?

FIBARO okos otthon rendszerAz okos otthon az igényeinkhez tökéletesen idomuló automatizált rendszer jelent, melyben az elektromos eszközök a szokásainkhoz alkalmazkodva működnek, a mi kényelmünket szolgálva. Vagyis elektromos eszközeit előre megadott ütemterv szerint működtetheti.

 

Mi a Z-wave?
A Z-wave egy vezeték nélküli kommunikációs forma, amit kifejezetten az épületautomatizálási, okos otthon rendszerek területére fejlesztették ki. Ennek köszönhetően meglévő otthonokba is könnyűszerrel telepíthető, vagy a meglévő rendszer egyszerűen bővíthető.

 

Milyen messze lehet a központ?
A fix megtáplálású eszközök jelerősítő/jeltovábbító egységek is egyben. Tehát nem jelent problémát, ha egy eszköz jelei egy másikon keresztül érik el a központot. Így akár egy „több szemből álló lánc” is képződhet.

 

 

 

Milyen kapcsolóim legyenek?
Fibaro okos otthon rendszer elemeiOlyan kapcsolót használjon, ami Önnek tetszik. Fontos, hogy ha fényerő szabályzásban is gondolkodik, akkor viszont erősen javasol a nyomógombok használata a kapcsolók helyett.

 

Bármilyen redőnyt/zsaluziát választhatok?
Sajnos nem; muszáj lesz az olcsóbb motort választania. Nem lehet a drágább, távirányítóval kezelhető motort használni. Helyette a jóval olcsóbb, hagyományos, 4 vezetékes, végálláskapcsolós, lineáris indítású motort kell választania. (A távirányító az ingyenes mobil aplikációja lesz.)

 

Mi történik, ha megáll az internet?
FIBARO okos otthon funkciókA Fibaro központ vezeték nélküli módon tartja a kapcsolatot a rendszerelemekkel, de a külvilággal vezetékes módon. A benne lévő csatlakozón keresztül várja az internet csatlakozást. Ha az internet megszakad, nem jelent semmi problémát a rendszer működésében. Helyben tökéletesen fog minden működni, egyedül a távoli elérés szűnik meg az internet kiesés idejére.

 

Mi történik, ha áramszünet van?
Áramszünet esetén a központ megáll, így a vezérlések az automatikus vezérlések nem fogmak működni. Azonban áramszünet során a vezérledő eszközök (pl, világtás, redőny, garázskapu, stb.) önmagukban nem fognak működni, hozsen nem kapnak működtető tápfeszültséget. Áramszünet végével a központ újra elindul, és az automatikák ismét a megszokott módon fognak működni.

 

Ha a központ meghibásodik, akkor az új központig egy sötét lakásban fogok élni?
Nem. Ha a központ meghibásodik, akkor az automatikus funkciók nem fognak működni. Azonban kézzel, a kapcsolóról képes leszek villanyt fel-lekapcsolni, vagy a redőnyt fel-le húzni.”

 Íme az 5 legmenőbb okos otthon trükk a Smartme tarsolyából:

 

 

 

Egyéni igényfelmérés előtt még gondolja végig az alábbiakat: 

Amennyiben a fűtés vezérlést is szeretné bevonni a Fibaro otthonautomatikai rendszer vezérlésbe, úgy arra kérem, hogy az alábbi adatoknak nézzen utána az igényfelmérésig, ugyanis nélkülük nem tudunk pontos műszaki kalkulációt végezni.
1. Hány darab osztó/gyűjtő lesz a fűtési rendszerben?
2. Ezeken hány fűtési kör van? (Hány be-kimenete van az osztó/gyűjtőnek?)
3. Hány fűtési zóna lesz? (Hány helyen szeretnének eltérő hőmérsékletet?)

 

Kérjük továbbá, hogy testreszabott megoldás kidolgozása érdekében keresse elő otthona alaprajzát, mert az egyéni igényfelmés során erre is szükségünk lesz.

 

 

id="urlap"

Jelentkezzen most egyéni igényfelmérésre!

(opcionális)

Keresés

Reblog feed

Facebook