FIBARO-okosotthon

A weboldalon cookie-kat használunk, ha Ön nem változtat a böngésző beállításain, elfogadja a feltételeinket Több info

Értem

Fibaro okosotthon vezeték nélkülAmerikában és Nyugat-Európában már egyre népszerűbb, és mostmár hazánkban is egyre jobban kezd elterjedni az okosotthon fogalma. 2016 végére Amerikában már az otthonok 50%-ban található valamilyen szintű otthonautomatika, míg Németországban is már 40% feletti ez a szám.  

 

Mobiltelefonról vezérelhető Fibaro okosotthon

Mi az az okosotthon?

Az okosotthon az igényeinkhez tökéletesen idomuló automatizált rendszer jelent, melyben az elektromos eszközök a szokásainkhoz alkalmazkodva működnek, a mi kényelmünket szolgálva. A FIBARO okosotthon rendszer kompatibilitásának köszönhetően lehetőségünk nyílik az elektromos eszközök működését automatizálni, szabályozni, vagy akár távolról ellenőrizni, vezérelni. 

 

 

Vezeték nélkül vezérelhető okos otthon rendszerAz okosotthonok ideje eljött!

Figyelve a trendet és látva a technológia gyors fejlődését, hamarosan alapvető elvárás lesz az, hogy a körülöttünk lévő eszközök egy hangparancsra vagy a telefonunkról egy gombnyomásra működjenek, akár távolról is. Egy lakás okosotthonná ”varázslásához” gyakorlatilag korlátlan lehetőségek állnak rendelkezésre.  Mindebben a legjobb hír, hogy egy ilyen lakáshoz vagy házhoz ma már nincs szükség akkora tőkére, mint amekkorára a legtöbben gondolnának: egy komplett FIBARO rendszer telepítése ma már csak a harmadába kerül annak, mint korábban egy vezetékes rendszeré.  

Milyen előnyöket rejt magában egy okosotthon? 

Egy okosotthon fő célja a biztonság, kényelem és a költségmegtakarítás fokozása. A FIBARO rendszer rugalmasságának köszönhetően, és tekintettel a felhasználói igények változatosságára kijelenthetjük, hogy nem létezik két egyforma okosotthon. Éppen ezért az igények pontos megismerése érdekében egy személyes konzultáció alkalmával felmérjük az igényeket, és bemutatjuk, hogy mennyire változatos és sokféle felhasználási lehetőség közül válogathatunk.  

A FIBARO okosotthon-rendszer egyike a legfejlettebb intelligens otthon  megoldásoknak.

Kényelem mindenekfelett 

A FIBARO okosotthon-rendszer fő jellemzői a kényelem, a fokozott biztonság és a lakás energiaoptimalizálás. A rendszer távoli elérésével, a világ bármely pontjáról ellenőrizhető és irányítható okosotthonunk. Elég egy mobiltelefon vagy egy tablet és a felhasználó barát kezelőfelület segítségünkre van a nap bármely szakában. A programozható termosztátoknak köszönhetően mára már igen jól tudjuk igazítani a napi-heti rutinunkhoz a fűtési programot, így nem kell többé hideg lakásba hazaérkeznünk. 

A FIBARO-okosotthon felhasználójának és családjának biztonsága  mindennél fontosabb.Első a biztonság 

A FIBARO-rendszer kialakításakor a tervezők elsődleges szempontja az okosotthon felhasználójának és családjának biztonsága volt. A FIBARO okosotthon-rendszer azonnal tájékoztatja Önt, ha tűzveszélyt, gázszivárgást vagy csőtörést észlel lakásában. Az okosotthonába telepített FIBARO-eszközök megvédik házát az esetleges nagyobb károk bekövetkezésétől. A vezeték nélküli okosotthon-rendszer akkor is segít Önnek, ha illetéktelen behatolást észlel, azonnal értesíti Önt, vagy ha úgy szeretné, a rendvédelmi szerveket, miközben Ön a telefonján nyomon követheti a biztonsági kamera képeit. Az okosotthon központi vezérlő egysége a Z-Wave szabványnak  megfelelően, vezeték nélkül kommunikál a rendszer többi elemével.

Energiagazdálkodás  

Az otthonában lévő összes elektromos eszköz fogyasztását figyelemmel kísérheti a FIBARO-rendszer beépített energiagazdálkodási funkciójának köszönhetően, és így könnyedén optimalizálhatja is ezeket. A gazdaságossági funkcióhoz diagramot, valamint részletes statisztikát is készít a FIBARO-rendszer, ezzel megkönnyítve az Ön dolgát, és segítve a lakás rezsiköltségének előretervezhetőségét.  

Röviden a FIBARO-ról 

A lengyel székhelyű FIBARO vezető szerepet tölt be az automatizált okosotthon rendszerek fejlesztésében, forgalmazásában. A vállalat egyedülálló vezeték nélküli Z-Wave rendszere a világ bármely pontjáról irányítható telefonnal, laptoppal, tablettel. A FIBARO okosotthon rendszerek jelenleg 100 országban érhetőek el, 2014 szeptemberében az USA-ban is megnyitották irodájukat.
A FIBARO nemzetközi oldala az alábbi linken érhető el: www.fibaro.com/en

 Fibaro vezetéknélküli rendszer

Miért a FIBARO? 

A vezeték nélküli kialakításnak köszönhetően a FIBARO okosotthon rendszer telepítésekor nem kell falakat bontani, fúrni, faragni, a meglévő infrastruktúra teljesen épen marad. Ez az igencsak fejlett technológia és a vezeték nélküli kommunikáció tette lehetővé, hogy a bekerülési költségek drasztikusan lecsökkenjenek.

Keresés

Reblog feed

Facebook