Távoli hűtés/fűtésszabályzás

A weboldalon cookie-kat használunk, ha Ön nem változtat a böngésző beállításain, elfogadja a feltételeinket Több info

Értem

A FIBARO okos otthon rendszer egyik kényelmi funkciója, hogy távolról tudja szabályozni, ellenőrizni az okos otthon hűtését és fűtését egyaránt. 

A jelenleg programozható termosztátoknak köszönhetően mára már igen jól tudjuk igazítani a napi-heti rutinunkhoz a fűtési programot okos otthonunkban. Ha azonban korábban érünk haza, mert megváltozott a napi programunk, akkor nagyon hasznos, ha távolról is tudjuk vezérelni a fűtést, illetve a hűtést, hogy kellemes meleg vagy épp hűvös legyen mire hazaérünk. A távoli elérés, így a FIBARO okos otthon rendszer egyik leghasznosabb funkciója.

Otthonunk fűtésvezérlése megvalósítható a ház egészében, zónánként vagy akár radiátoronként. Ha a ház egészében szeretnénk egyidejűleg szabályozni a fűtést vagy zónánként, akkor egy Danfoss okos termosztátra lesz szükségünk, amely a mért és a kívánt hőmérsékletet hasonlítja össze és ennek függvényében küldd információt a központi egységnek, hogy beindítsa-e a fűtést avagy sem. A végrehajtást innentől már a FIBARO Relémodulok és Danfoss zónaszelepek végzik. 

Amennyiben radiátoronként szeretnénk vezérelni a fűtést akkor a Danfoss radiátorszelepek lesznek segítségünkre, amelyek nem csak tárolják az előre beállított, kívánt hőmérsékleti információkat, hanem mérik a szobában lévő hőmérsékletet is. Majd ez alapján közvetlenül szabályozzák a radiátorokba áramló meleg vizet.

Milyen eszközzel valósítható meg? 

Fűtés rendszer függvényében FIBARO Relay Switch - Relémodul, illetve Danfoss termékek: Danfoss okos termosztát, Danfoss zónaszelep és Danfoss radiátor szelep

FIBARO fűtés szabályozásFIBARO fűtés szabályozás

 

 

 

 

Kapcsolódó elemek


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Reblog feed

Keresés

Facebook

Felhasználási tippek