Egész Európán szélvihar söpört, hol kisebb nagyobb esővel, hol ítéletidővel, hol áradássál, Ciara viharciklon jött és pusztított. Ezek után jogosan félhetünk attól, hogy jön még ilyen idő Európára, elérheti bármilyen eddig nem látott vihar Magyarországot is. Váratlanul csaphat le, olyankor amikor nincs lehetőségünk hazarohanni és biztonságba helyezni otthonunkat, ablakainkat, vagy becsukni a nyitva maradt terasz árnyékoló, napellenző.

Pár okos tippet osztunk most meg ilyen váratlan időjárásra.

Redőnyök vezérlése:
Redőnyvezérlés okosan

FIBARO okos redőnyvezérlés

A redőnyök okosotthonba illesztése nem csak a váratlan ítéletidőkben, de egy átlagos napon is komfortosabbá teszi életünket. Ugyanis a rendszer elemeként akár logika alapján is működtethetjük,például, ha elüti az óra az este 7-et, akkor akár otthon tartózkodunk, akár még nem értünk haza, a redőnyök automatikusan leereszkednek, de távolról is tudjuk irányítani, például ha nem számítottunk rá, hogy hatalmas szélvihar lesz napközben és nem szeretnénk, hogy kitépje a helyéről a redőnyt, akkor az irodában ülve munka közben egy egyszerű gombnyomással az applikációban felhúzhatjuk a redőnyöket.

Terasz árnyékoló:

Túl direkt és túl erős napfény nem minden növénynek tesz jót, sőt a terasz ablakain vagy ajtaján beáradó nap melege túlságosan felmelegítheti otthonunkat. Ezért logikus, hogy a terasz árnyékolót kitekerve hagyjuk napközben, akkor is, ha nem vagyunk otthon. A szélvihar bármikor jöhet, vagy akár egy jeges eső, manapság már nyári időben elképzelhetetlen. Okosotthon rendszerbe illesztve az árnyékolót, akár a szélsebesség megváltozásával is kiválthatunk aktivitást. Túl erős a szél? Árnyékolót betekeri a rendszer. Elállt a szél? Az árnyékolót kitekeri a rendszer. Napközben váratlanul jeges eső esik? Applikáción keresztül gyorsan kiadhatjuk a parancsot, hogy betekerje az árnyékolót.

Ebben a váratlan és kiszámíthatatlan időjárásban nagyon hasznos, kényelmes és praktikus az okosotthon funkciók használata. Biztonság érzetünk növelése érdekében is megéri.

Öntözőrendszer

FIBARO okos kert

FIBARO okos kertgondozás

Nincs olyan ember, aki nem szeretné a szépen gondozott füvet. A fűnek pedig szüksége van a rendszeres és megfelelő öntözésre. Így automatikusan indul az öntözés az általunk megadott időpontban az általunk megadott napokon. Egyik délelőtt munkában ülve viszont megpillantjuk a sötét esőfelhőket és megjelennek az első esőcseppek az ablakpárkányon. Nincs is egyszerűbb dolgunk, mint mobilunkról leállítani az aznapi öntözést, így túlöntözve sem lesz a füvünk. 

Ebben a váratlan és kiszámíthatatlan időjárásban nagyon hasznos, kényelmes és praktikus az okosotthon funkciók használata. Biztonság érzetünk növelése érdekében is megéri.