Hogyan előzhetjük meg a váratlan vizes meglepetéseket?

  A csőtörés, a víz csöpögése elég nagy problémát tud okozni egy lakásban elég rövid idő alatt. Ha idejében észleljük a hibát és idejében sikerül cselekednünk, akkor a károk mértéke csökkenthető, vagy akár teljesen meg is úszhatjuk az esetet.

A FIBARO Vízérzékelő eszköze tökéletesen és megbízhatóan képes jelezni a víz jelenlétét. Nem csak a beépített sípoló hangjával figyelmeztet, de a központi eszköz felé is leadja a jelet. Így további cselekvések lefutását képes elindítani a víz jelenlétének érzékelése.

Mi történik pontosan, amikor vizet érzékel az eszköz?

Az adott helyen érzékeli a vizet, azonnal elkezd fényjelzést és hangjelzést leadni felhívva a víz jelenlétére a figyelmet. A központi rendszer számára leadja a jelet, hogy vizet érzékelt és egy push üzenetet is kapunk az okostelefonunkra. Mágneses szelepet használva és egy FIBARO relével el tudjuk érni, hogy azonnal elzárja a főcsapot, ezzel megszüntetve a víz ellátást a csövekben és megállítva a további csepegést, vízelfolyást. Megmentettük a lakásunk, a szomszéd lakását és a helyreállításon ugyan nem, de a vízvezeték javításán el kell gondolkodnunk. Ehhez csak a megfelelő felprogramozásra volt szükséges a FIBARO eszközökön kívül.

Víz észlelése mellett a FIBARO Vízérzékelő alkalmas a gyors hőmérséklet változást is érzékelni és jelezni. Így a gyors emelkedést és a hirtelen csökkenést is képes detektálni, a beépített hőmérséklet érzékelő segítségével tűzre és jegesedésre is fel tudja hívni figyelmünket. Beépített billenés érzékelővel is rendelkezik, 15 foknál nagyobb dőlést és mozgást érzékel és jelez.


Alkalmas fürdőszobába, mosdóba, mosókonyhába, konyhába, mosógép mellé, de akár még a teraszra is a fagy érzékelésére.

Te hova tennéd le a vízérzékelőt otthonodban?