Okosotthon top 5 funkciója

2000 amerikai felnőttet (USA) kérdeztek szokásaikról, természetesen az intelligens otthonhoz kapcsolódva. Itthon ennél sokkal árnyaltabb helyzet, hiszen mióta az okosotthon piacon szolgáltatunk, mi magunk nem találkoztunk ilyen vagy hasonló, mindenki számára elérhető adatsorral.

Nézzük meg, hogy az óceánon túl, hogyan látják ennek az iparágnak helyzetét, milyen szempontok alapján választanak okosotthon rendszert.

I.

Ami egyszerre kiderül a felmérésből, hogy a megkérdezettek fele a legnagyobb előnyként jelölte meg az otthon biztonságát. Széles körben köztudott, hogy a legalizált fegyvertartók egyik legnépesebb országáról beszélünk, aminek ismeretében ez az adat, meglepő, de mégsem annyira meglepetésszerű.

A dicséret inkább az okosotthonnak szól, amely az intelligens viselkedésén túl, számos olyan előnnyel, tulajdonsággal rendelkezik, amelyek hatványozottan a biztonságra irányulnak. Öröm, ha a felhasználó maga is szembesül ezekkel a jellemzőkkel.

II.

A második helyre rangsorolták a használók a monitoring lehetőséget. Valóban hasznos funkció, amikor otthonról eltávozva, távolról is hozzáférünk lakásunk elektromos eszközeihez. Az okosotthon egyik tökéletes funkcionalitása, hogy a világ bármely pontjáról tudjuk irányítani, szabályozni intelligens lakásunkat.

III.

A dobogó harmadik fokára fért fel az energiatakarékossági szempont, ami 10-ből 4 amerikai használónak fontos szempont az okosotthonok tekintetében.

Valószínűleg az okosotthont még csak távolról ismerők az első helyre tették volna a kényelem szükségességét, ami Amerikában csak a negyedik helyhez volt elég.

A kérdőíves kutatásban az utolsó kettő felhasználói vélemény a nagyobb tűz- és víz védelmet, illetve a technikai hozzáértést említi meg.