3 dolog, amivel a FIBARO segíti idősödő szeretteid

  Te is sokat gondolkodsz azon hogyan tudnád szüleid, nagyszüleid biztonságát és kényelmét előteremteni saját otthonukban? Nem szeretnéd őket öregek otthonába helyezni, de azt sem akarod, hogy teljesen magukra maradjanak?

Ne is keress tovább, a FIBARO segít neked felkészíteni az otthonukat a nyugdíjas évekre!

Biztonság

Ahogy öregszünk, testünk is úgy engedi el magát egyre inkább. Ezért kiemelkedően fontos, hogy olyan környezetet biztosítsunk idősödő szeretteinknek, ahol a rendszer a veszélyhelyzetek megelőzésében és kezelésében.

1. Füstérzékelő

Ha a házban sütésnél, vagy valamely elektromos eszköz meghibásodásából kifolyólag, füst keletkezne, akkor ezt a FIBARO Füstérzékelője rögtön bejelzi a központi egységnek.  Gyengén látók esetén meg lehet támogatni a rendszert hangjelzéssel, hogy hagyja el az illető a házat. Gyengén hallók esetén, fényjelzésekkel lehet a lakóknak jelezni a problémát, hogy minél gyorsabban kimenekülhessenek.

2. Vízérzékelő

Télen gyakori probléma a bejárati rész és a terasz fagyása. A FIBARO Vízérzékelője egyben fagyás érzékelő is, így rögtön jelzi mikor biztonságos kimenni. Ez idősebb korban, amikor egy kis baleset is nagy veszélyt okozhat, kiemelkedően fontos lehet. Valamint, ha a FIBARO Vízérzékelője nagyobb mennyiségű szivárgást észlel a lakásban, a rendszer lekapcsolja az áramot az adott zónában, nehogy kisüljenek a hosszabbítók, egyéb elektromos eszközök, és ne adj isten balesetet okozzanak.

Kényelem

Az okos otthonok ezen előnye is nagyban felértékelődik idősebb korban. A leghasznosabb funkció mindenképp a hangvezérlés. Az okos otthon kezelő felületek általában valamilyen applikációval érhetőek el, amelyek lehetnek túl összetettek az idősebbeknek, valamint nehezen láthatóak az apró betűk miatt.

3. Hangvezérlés

A FIBARO rendszerbe könnyedén lehet integrálni az Amazon Echo-t, amelynek utána szóban meg lehet adni, hogy mely jeleneteket futtassa le. Például készítse fel a lakást az alvásra: húzogassa le a redőnyöket, tekerje le a fűtést, kapcsolja le a fényeket a hálószobán kívül. Így spórolva meg az ide-oda járkálást a tulajdonosnak.

Sajnos az Echo magyarul még nem elérhető, de ha ilyen ütemben fejlődik az okos otthon és a mesterséges intelligencia piac, akkor ez hamarosan változni fog.

+1 Távoli elérés

Szeretteid FIBARO okos otthon rendszeréhez Neked is lehet (távoli eléréses) hozzáférésed, így mindig nyomon követheted, hogy minden rendben.

További lehetőségekért keressen minket bátran!