Vendégvárás okos otthonban – 3 lépésben

„Ez karácsony más lesz, mint a többi.” – gondoljuk minden évben. Most minden ajándékot időben megveszek, a lakást jó előre rendbe teszem, a fát feldíszítem, és jól elkápráztatom a rokonságot!

Ezek a szép tervek valahogy sosem realizálódnak…

Idén a karácsony azonban mégis csak lehet más. Méghozzá egy okos otthon rendszerrel.

1. lépés: Lenyűgözés

Ússzon a ház fényárban! Vezess végig két fénycsíkot a kaputól a bejáratig, vagy csak a bejárat körül, és az ablakok körül. Majd vedd be ezeket is a fogadó fény funkciódba. A vendégek érkezésekor egyből fényárral kápráztatod el őket.

2. lépés: hangulatba helyezés

Ne gondolkozz sokat a zenén, vagy a belső fényeken. Kérj egy karácsonyi lejátszási listát az Amazon Echo-dtól és a FIBARO Button-t megnyomva egy csapásra váltsd át az étkezőt és a nappalit vacsora üzemmódba.

A karácsonyfádra sem kell már sok dísz. Futtass végig rajta pár LED szalagot és vezéreld őket FIBARO RGBW modullal. Hidd el, fényjátékkal sokkal többet adsz a hangulathoz, mint ezüst gömbökkel!

3. lépés: hygge

Mióta Meik Wiking Hygge című könyve elérhető itthon is, mi is kaphattunk egy kis betekintést a skandináv hygge (hügge) életérzésbe. Dióhéjban a hygge a melegséget és a meghittséget jelenti, amit egy pár gyapjú zokni és a kandallóban ropogó tűz adhat meg (részben).

Karácsonykor ezt a melegséget, konkrét értelemben, a legegyszerűbb FIBARO fűtésvezérléssel előállítani. Mire megérkeznek a vendégek, állítsd be a megfelelő hőfokot az applikáción, majd a Keyfob egy gombnyomásával indítsd be az elektromos kandallód a meghitt hangulatért.

Hidd el, minden a „tálaláson” múlik. Ha ezek megvannak a vendégek szájtátva fognak ücsörögni nálad, minden egyébről megfeledkezve.