FIBARO okosotthon - Blog

A weboldalon cookie-kat használunk, ha Ön nem változtat a böngésző beállításain, elfogadja a feltételeinket Több info

Értem

Okos otthon rendszerek 3 lépésben - II. Rugalmas rendszerek

Mi tesz egy okos otthon rendszert rugalmassá?

Előző heti bejegyzésünkben - Okos otthon rendszerek 3 lépésben - I. Könnyű kezelésű rendszerek - megismerkedhettetek a könnyű kezelésű okos otthon rendszerekkel, amelyeknél az egyszerű és gyors telepítésért cserébe, az eszközök limitált felhasználási lehetőségeire kell számítanunk. Ehhez képest, a rugalmas okos otthon rendszerek jóval sokoldalúbb funkcionális palettával és széleskörűbb eszköz választékkal rendelkeznek. 

 

FIBARO okosotthon rendszer

 

 

Rugalmas és sokoldalú

 

A második kategóriába tartozó okos otthon rendszerek már jóval szélesebb körű felhasználási lehetőségekkel rendelkeznek, és teret adnak a felhasználónak a mobil nélküli okos otthon rendszer irányításra. A mobil applikációra többnyire csak abban az esetben van szükség, ha a rendszert távoli eléréssel szeretnénk irányítani. Helyettük átveszik az irányítást a vezeték nélküli érzékelők és kézi vezérlésű okosgombok, távirányítók, mint például a FIBARO Button – Okosgomb, vagy a FIBARO Keyfob – Távirányító.

Mivel minden előre programozható, és az egyes okos otthon rendszerekbe változatos okos eszközök vannak integrálva, komplex feladatok elvégzésére is képesek egyidejűleg. Például amikor hazaérkezel a bejáratnál fény fogad, a nappaliban elindul a zene és fürdőszobában bekapcsol a fűtés, előmelegítve neked a helyet egy megnyugtató esti fürdőhöz.

  

FIBARO Home Center Lite

A FIBARO Home Center Lite – Központi vezérlőegységgel, a FIBARO egy kiváló ár-érték aránnyal rendelkező okos otthon rendszerrel gazdagítja a piacot, írja a Computer Bild. A FIBARO Home Center 2 – Központi vezérlőegységgel ellentétben, a FIBARO Home Center Lite egy vékonyabb, fehér designt kapott, és egy grafikus felhasználói felülettel rendelkezik, amelyen a kezdő okosotthonozók is könnyedén eligazodnak.

Különösen elegánsak mind design, mind funkcionalitási szempontból a FIBARO saját okos otthon megoldásai. A vezeték nélküli konnektor, a füstérzékelő, vagy a multifunkciós érzékelő a karakterisztikus macskaszem formával.

A legjobb az egész FIBARO okos otthon rendszerben, pedig, hogy ezeken felül még bármilyen ugyanabban a piaci környezetben beszerezhető, Z-Wave protokollal működő eszközzel kibővíthető az okos otthon eszköz palettád. Vagy akár már meglévő eszközeiddel is könnyen összepárosítható a FIBARO.

FIBARO okosotthon rendszer

 

 

Rademacher Homepilot 2

Egy szintén Z-wave protokollal működő okos otthon rendszer a Homepilot 2. A Rademacher eredetileg redőnyökre szakosodott cég. Központi vezérlőjük bár Z-wave-el kommunikál, de hátránya, hogy csak a cég által kiadott okos eszközöket lehet hozzá csatlakoztatni. Így kimaradnak olyan kulcsfontosságú elemek is, mint például a fényvezérlés, írja a Computer Bild.

A szakterületükhöz, az okos redőnyökhöz viszont kiválóan értenek. Mint minden intelligens redőnyvezérlőnél, itt is előre programozható a redőnyök mozgása napszaknak megfelelően. A mobilos helymeghatározó figyelőnek köszönhetően pedig az okos zár megakadályozza, hogy kizárjuk magunkat.

Rademacher HomePilot 2

 

Kapcsolódó elemek


Keresés

Reblog feed

Facebook