CONSTRUMA – a színfalak mögött

Munkatársaink már hónapok óta nagy erőkkel készültek az idei CONSTRUMA-ra, aminek a betetőzése a hétfői és keddi nap volt. Minden ráfordított idő és energia meghozta a gyümölcsét, az idei standunkkal beléptünk a “nagyok” közé.

A stand kialakításánál célunk, hogy elhozzuk és mindenki számára megtapasztalhatóvá tegyük az okos otthon élményt. A berendezés alapja egy kényelmes nappali, ahol bárki otthon érezheti magát még egy 50 000 fős rendezvény forgatagában is. Idén két bemutató fallal bővült a stand, amelyekkel gyakorlatiasabban, szemléletesebben szeretnénk megmutatni mit is nyújt a FIBARO rendszer.

Biztonság és kényelem

A fal egyik oldalán a biztonság és a kényelem, a két legfontosabb előnye FIBARO-nak, kapott helyet. Kollégáink végigvezetik és a gyakorlatban is bemutatják, hogyan illeszthető riasztó rendszer a FIBARO-ba. Ezáltal milyen jeleket tud átvenni a FIBARO a riasztótól

A könnyű beszerelést mind a világításnál, mind a konnektorok vezérlésénél egy 3 lépcsős folyamaton keresztül vezetjük le. A Dimmer modulok közvetlenül a kapcsolók mögé helyezhetőek, így nincs szükség lecserélni fali kapcsolókat, illetve azok eredeti funkciójukat is megőrzik.

Végül, helyet kapott a helyiségenkénti fűtésvezérlés is. Három termosztátot kötöttünk össze három szerkezeti fűtési körrel. Amennyiben állítunk a nappali, a hálószoba, vagy a gyerekszoba fűtésén, a LED szalagok úgy változtatják a színüket, jelezvén, hogy a csövek meleg vizet kaptak.

Energia optimalizálás

A fal másik oldala a redőnyvezérlést és az ezzel összhangban lévő fűtésvezérlést hivatott bemutatni. Adott jelzésre, pl.: Keyfob gomb lenyomásra a redőny felhúzódik, ezzel jelezvén, hogy az ablak nyitva van és szellőztetni szeretnénk, a fűtés átmenetileg kikapcsol, hogy optimalizálja az energia fogyasztást.