FIBARO Smoke Sensor

A weboldalon cookie-kat használunk, ha Ön nem változtat a böngésző beállításain, elfogadja a feltételeinket Több info

Értem

Szemet gyönyörködtető minimalista design


Ha lehetne egy FIBARO okosotthon-rendszerből kiválasztani egy érzékelőt, hogy vajon melyik védi leginkább egy család életét, nagy valószínűséggel a FIBARO Smoke Sensor-ra esne a választás.


A FIBARO-füstérzékelője egy tökéletes, multifunkciós szenzor. Az eszköz ötvözi az esztétikus megjelenést és a fejlett technológiát. A sima vonalak, a fényes felület és a kis méret kombinációiból lett megalkotva a legszebb füstérzékelő, amit valaha ember tervezett.

 

A Smoke Sensor RGB LED fényjelzéssel, valamint hangjelzéssel tájékoztatja Önt, ha okosotthona veszélyben van. A szenzort körülölelő polírozott rács nem csak a szemnek tetszetős.

A Smoke Sensor a rács miniatűr lyukain keresztül érkező legkisebb koncentrációjú füstöt is érzékeli, melyet gyors interakció követ a programozás függvényében:
• értesítse a családtagokat SMS-ben, vagy e-mailben
• szólaltassa meg a riasztórendszer szirénáját a figyelemfelkeltés érdekében
• húzza fel a redőnyöket, ha le vannak eresztve, a menekülő útvonal biztosítása érdekében
kapcsolja be a szellőztető rendszert
• vagy esetleg egyből hívja a tűzoltókat

Mindez Önre van bízva és a kívánt interakció csak kreativitás kérdése. A szenzor rendelkezik hőmérséklet érzékelővel, de felismeri a szabotázs kísérletet is. 

Ultra kicsi burkolat


A FIBARO Smoke Sensor talán a legkisebb füstérzékelő a világon. Az érzékelő legfontosabb része az apró lyukakkal ellátott rostély. A perforált rácson keresztül áramlik be a füst a szenzor kamrájába, ezért minimális füst is elég ahhoz, hogy a szenzor azt érzékelje. A parányi lyukakkal teli rács csúcsminőségű anyagból készült. 

 

Nem csak füstérzékelő 

Egyes anyagok füst nélkül is elégnek, ezért a FIBARO fejlesztői úgy fokozták a Smoke Sensor védelmi képességét, hogy beépítettek egy hőmérsékletérzékelőt is az eszközbe.

Ha az okosotthonban a tűz nem jár füsttel, a szenzor érzékeli az intenzív hőmérséklet emelkedést, azaz a hősebességet, melyet jelez a központi vezérlőegységnek, ami elvégzi a beprogramozott interakciót. 


Egy szenzor
és a lehetőségei 

A többi elemes eszközhöz hasonlóan a FIBARO univerzális füstérzékelő is képes egy elemmel akár 2-3 évig is működni, de lehetőség van 12 VDC-vel is megtáplálni. A FIBARO Smoke Sensor a konyha egyik kötelező kelléke. Az érzékelő használatával nem lesz több odakozmált étel, vagy bekapcsolva marad tűzhely. Ez a gondoskodás az okosotthonban felejtett elektromos feszültség alatt hagyott eszközökre is vonatkozik, így a vasaló sem okozhat komolyabb kárt, ha véletlenül a ruhán felejtjük.

FIBARO Smoke Sensor füstérzékelő modul ajánlott végfelhasználói ár: 21.500 Ft 

 

 

Felhasználási tippek
Felhasználási javaslat 1: Tűzriasztás
Felhasználási javaslat 2: Kellemes ébredés
Felhasználási javaslat 3: Fagyás veszély
Van további ötlete? Küldje le nekünk!: Van további ötlete? Küldje el nekünk!
Használati utasítás: Használati útmutató

Keresés

Reblog feed

Facebook