Fibaro okos otthon

A weboldalon cookie-kat használunk, ha Ön nem változtat a böngésző beállításain, elfogadja a feltételeinket Több info

Értem

Központi vezérlőegységek

 

A központi vezérlőegységek – FIBARO Home Center 2 és FIBARO Home Center Lite – a FIBARO okosotthon-rendszer központi agyaként funkcionálnak. A szenzoroktól érkező információk itt kerülnek feldolgozásra, majd az adott esetben végrehajtandó parancsként futnak ki a vezérlőmodulok felé.


A vezérlőegységek azon túl, hogy végrehajtják a beprogramozott parancsokat, az okosotthon rendszer elemeinek energiafogyasztási adatait monitorozzák, szükség esetén listázzák azokat.

Energiafogyasztási napló, fogyasztási adatok összehasonlítása


Az okos otthon fogyasztása könnyen ellenőrizhető

Az okosotthon rendszerbe illesztett eszközök energiafelhasználása megjeleníthető egy diagram segítségével, tetszőleges időszakot, napot, hetet kiválasztva. A funkció használatával hatékonyan optimalizálhatja lakásának energiafogyasztását vagy akár könnyűszerrel ellenőrizheti, hogy a megvásárolt eszközök megfelelnek-e, a megadott energiafogyasztási besorolásnak.


Top fogyasztók


Ez a funkció az okosotthon 5 legtöbbet fogyasztó eszközét rangsorolja, így a rendszer kimutatja az ’energiavámpirokat’. Minden helyiséget, külön-külön tud ellenőrizni az opcióval.

 

FIBARO Home Center 2

 

Fibaro központi vezérlőegység

A FIBARO Home Center 2 az okosotthon rendszer hatékony és nagy teljesítményű központi vezérlője, melyre 230 db különböző vezeték nélküli eszköz csatlakoztatható. Ezen felül IP kapcsolattal is rendelkezik, melynek köszönhetően a belső hálózaton lévő egyedi IP-s rendszerek szintén illeszthetőek. A Home Center 2 speciális igényeket is kielégítő, szofisztikáltabb működését LUA programnyelven írt egyedi programokkal tudjuk fokozni.


Hatékony működés és biztonság


A FIBARO Home Center 2 hatékony működését egy 1.6 GHz-es Intel Atom processzor biztosítja, amely hozzájárul ahhoz, hogy az okosotthon rendszerbe illesztett rendszerelemek és elektromos eszközök hatékonyan kommunikáljanak a központi vezérlőegységgel. Az okosotthon rendszer és a Home Center 2-ben tárolt adatok biztonságát egy 4 Gb-os helyreállító adathordozó garantálja.

 

Kezelőfelület és helymeghatározás

 


Szintén az okosotthon pozitívuma, hogy egyszerű telepítést tesz lehetővé a Home Center 2, amely a hálózati csatlakozás után 2 perccel már üzemkész állapotban a felhasználó rendelkezésére áll. A vezérlőközpont grafikus felületén egyszerre több csoportot (emeletek, szobák) - benne több eszközzel - is létrehozhatunk.
Például egy családi ház esetében elnevezhetjük a szinteket – pince, földszint, emeletek -, majd ezeken belül a szobákat és helyiségeket.


Ezzel a módszerrel sokkal letisztultabb és áttekinthetőbb lesz az okosotthon kezelő felülete.


A Home Center 2 tekintetében extra funkciónak számít, hogy helymeghatározási képességgel is rendelkezik (egyelőre csak iOS platformon). Ehhez csupán a FIBARO okosotthon-rendszer telefonos alkalmazást szükséges letölteni egy telefonra, így a kezelőfelületen folyamatoson tájékozódhat az adott telefont használó személy helyzetéről.


Jelenetek létrehozása


A FIBARO okosotthon-rendszer felhasználójának igényeihez, szokásaihoz igazítva hozhatunk létre feladatsorokat, úgynevezett jeleneteket. Az alábbi két példával bemutatjuk az okosotthon kezelőfelületet, benne két feladatsorral, jelenettel.Előre beprogramozható feladatok

1) Feladatok eső esetén:
• tetőablak bezárása
• öntözőrendszer kikapcsolása
• eső állapot rögzítése 
2) Öntözőrendszer bekapcsolása hétköznapokon 6:00 órakor
Az okosotthon rendszer a felhasználó által megadott napokon ellenőrzi, hogy esik-e az eső. Amennyiben nem, akkor a rendszer automatikusan bekapcsolja az öntözőrendszert.

Fibaro Home Center 2 központi vezérlőegység ajánlott végfelhasználói ár: 198.200 Ft 

 

Fibaro nagy teljesítményű központi vezérlő

 

Felhasználási tippek
Felhasználási javaslat 1: Fogadó fény
Felhasználási javaslat 2: Jelenlét szimuláció
Felhasználási javaslat 3: Időjárásfigyelő öntözőrendszer
Van további ötlete? Küldje le nekünk!: Van további ötlete? Küldje el nekünk!
Használati utasítás: Használati útmutató

Keresés

Reblog feed

Facebook