FIBARO Door/Window Sensor - nyitásérzékelés

A weboldalon cookie-kat használunk, ha Ön nem változtat a böngésző beállításain, elfogadja a feltételeinket Több info

Értem

A FIBARO Door/Window Sensor nem más, mint egy vezeték nélküli nyitásérzékelő, mely egy speciális jelfogóval (Reed relével) van ellátva. A nyílászáró állapotának megváltozása esetén a szenzor jelentést küld a központi vezérlőegységnek. A szenzor ajtók, garázskapuk és ablakok állapotának figyelésére hivatott, illetve épületen belüli, kiemelten fontos helyiségek védelmére.


Elérhető funkciók:


• Reed érzékelő
• megtakarítási lehetőség 
• digitális bemenet
• hőmérséklet érzékelés
• jelenet-üzemmód kapcsoló

 

Reed jelfogós/relés érzékelő


A Reed relék használatával a FIBARO Home Center 2 smart home központ még több információt képes megjeleníteni és érzékelni a FIBARO-rendszer eszközeiről. A modul ellenőrzi az ajtók/ablakok pozícióját, hogy azok nyitva vagy zárva vannak-e.


Vezeték nélküli kapcsoló


 A nyitásérzékelő bemenetét egy hagyományos fali kapcsolóval is lehet vezérelni. A funkció mögött az áll, hogy lehetővé tegye a felhasználó számára, hogy a kapcsoló olyan helyre kerüljön, ahol korábban nem volt. Számát és helyét a meglévő kapcsolók nem befolyásolják. Az érzékelő használatával egyszerűen bővítheti az otthoni elektromos rendszerét.
Például hálószobájában, ha szeretne egy kapcsolót az ágya mellé, nem kell vésni a vezetékeknek (nem a hagyományos elhelyezést választjuk), elég a nyitásérzékelőt összekötni a kapcsolóval.


Hőmérséklet érzékelő


A FIBARO-nyitásérzékelő tovább bővíthető egy hőmérséklet érzékelővel. Az érzékelő kiterjesztett funkciója már nem csak az ajtó/ablak állapotáról, hanem a hőmérsékleti értékekről is képes információt szolgáltatni – akár külső hőmérsékletről - a központi vezérlőegység felé. Az így kapott adatok segítségével szofisztikáltabban vezérelhető az okosotthon egyéb helyiségeinek szellőzése, hűtése/fűtése.


Előre programozott jelenetek kiváltása


A FIBARO Door/Window szenzor egyik különleges funkciója, hogy előre beprogramozott jelenetek indítására is képes. A nyitásérzékelőt csatlakoztassa egy hagyományos kapcsolóhoz majd programozza be a használati módot, melyet a kapcsolóval működtetni szeretne.


Könnyű és gyors telepítés


A dobozból kivéve a FIBARO Door/Window érzékelőt távolítsa el az elemet védő fóliát, majd a ragasztó csík segítségével rögzíthető a kívánt helyre. Az elemes működtetés akár 2-3 évig lehetővé teszi a folyamatos használatot, és a központi vezérlő egység előre jelzi, ha az elem cserére szorul.

FIBARO Door/Window sensor 2 nyitásérzékelő

Annak ellenére, hogy a FIBARO Door/Window Sensor 2-ben már egy hőmérséklet érzékelő is megtalálható, mégis kisebb mint elődje.
A fő feladatát tekintve az ajtók, ablakok, kapuk és sötétítők állapotát figyeli és érzékeli. Ha élesítve van az eszköz, értesítést küld a telefonra minden alkalommal, amikor valaki kinyitja az ajtót vagy ablakot. Természetesen ez az érzékelő is alkalmas arra, hogy az állapotváltozást érzékelve elindítson előre felprogramozott jeleneteket. Ha azt szeretnénk, a FIBARO Door/Window Sensor 2 jele a központnak bekapcsolja a légkondit és elindítja a zenét.

A FIBARO Door/Window Sensor kisebb lett 2 mm x 5 mm-rel, vagyis most már csak egy 71 mm x 17,7 mm x 17,6 mm nagyságú érzékelőt szükséges kényelmesen elrejtenünk. 

A FIBARO Door/Window Sensor 2 a FIBARO otthonautomatika rendszer része. Ez az apró, vezeték nélküli eszköz a biztonságot és a komfortot fokozza a család minden tagja számára. Köszönhetően a hőmérséklet érzékelésnek, segít a energia fogyasztás optimalizálásában. Könnyű felszerelni a helyére – bármilyen felületre könnyedén illeszthető egy dupla oldalú ragasztóval. Nem olyan könnyű észrevétlenül leszedni, hiszen az eszköz ha élesítve van azt is jelzi, ha valaki illetéktelen próbálná szétszedni.

FIBARO Door/Window Sensor nyitásérzékelő ajánlott végfelhasználói ár: 16.500 Ft 

 

 

 

Felhasználási tippek
Felhasználási javaslat 1: Hatékony behatolás jelzés
Felhasználási javaslat 2: Tűzriasztás
Felhasználási javaslat 3: Füstveszély
Van további ötlete? Küldje le nekünk!: Van további ötlete? Küldje el nekünk!
Használati utasítás: Letöltés

Keresés

Reblog feed

Facebook