Tippek az okosotthon kialakítása előtt

A weboldalon cookie-kat használunk, ha Ön nem változtat a böngésző beállításain, elfogadja a feltételeinket Több info

Értem

2017-ben egy okosotthon rendszer, a vezeték nélküli technológiának köszönhetően már nem tartozik a megfizethetetlen luxusok közé, ma már szinte bárkinek lehet okos lakása, még akkor is, ha csak egy albérletben lakik. Pontosan ezek miatt még sokan nem is tudják, hol kezdjenek neki a tervezésnek. Rá kell szánni az időt a tájékozódásra, hogy az otthonunk annyira intelligens legyen, amennyire csak lehet.

1. Tervezze meg álmai rendszerét!

Szeretne a kedvenc zenéjére hazaérkezni? Vagy heti programot adni a fűtésnek, hogy mindig kellemes hőmérsékletű otthon várja haza? Ha Önnek inkább a biztonság az elsődleges, egy okosotthon rendszerrel távolról ellenőrizheti otthonát, értesítést kaphat, ha valami rendellenesség történik, vagy akár megelőzheti egy komoly tűz- vagy vízkár kialakulását is. A redőnyöket is érdemes bevonni a rendszerbe, hiszen nem csak egy reggeli ébredést tehetjük kellemesebbé a lassan, maguktól felgördülő árnyékolókkal, hanem energia megtakarítási szempontból is fontos szerepük van.
A tervezésnél nem csak az a kérdés, hogy egy otthonautomatika mire képes, hanem hogy Ön mire szeretné használni.
Ötletekre van szüksége? Nézze meg legnépszerűbb felhasználási javaslatainkat itt!

 2. Kompatibilis eszközök 

A FIBARO vezeték nélküli okosotthon rendszer legnagyobb előnye, hogy nem kell egyetlen gyártótól beszereznünk kapcsolókat, konnektorokat, redőnyvezérlő motorokat, hiszen a modulok úgy lettek kialakítva, hogy egy meglévő otthonba, a már meglévő eszközeinkhez is telepíthető legyen. Építkezésnél pedig csupán arra kell figyelni, hogy megfelelő méretű kapcsolódobozokat alkalmazzunk, illetve a redőnyválasztás lehet még vízválasztó ebben a kérdésben. Választás előtt mindenképpen egyeztessen szakértő kollégánkkal.
A későbbiek során, amikor az elektronikus eszközöket választjuk ki, már csak arra kell figyelni, hogy párosíthatóak legyenek a FIBARO rendszerhez, mely szinte bármelyik Z-Wave-es eszközzel kommunikál, sőt, egyre több kiegészítés létezik hálózaton (Wi-Fi, LAN) kommunikáló egyéb termékekhez is. Néhány példa a kompatibilis eszközökről itt! 

3. Legyen minél gyorsabb és stabilabb internet kapcsolata!

Egy okosotthon lelke a megbízható hálózati kapcsolat és a gyors internet elérés, hiszen fontos, hogy bármikor távolról elérhesse az eszközeit. Érdemes tájékozódni arról, hogy az Ön környékén melyik a legjobb, leggyorsabb és legmegbízhatóbb szolgáltató.

5. Bízzon meg egy professzionális telepítőt!

Mindenképpen érdemes egy hivatalos FIBARO okosotthon telepítőre bízni az installálást. Ha Ön építkezik, akkor érdemes vele már a korai szakaszban konzultálni, mert tapasztalata alapján sokat segíthet abban, hogy melyek azok a sarokpontok, amelyekkel a leggördülékenyebb a telepítés.
Ha szeretné Ön is megtanulni szakmájából vagy érdeklődéséből kifolyólag, esetleg üzleti lehetőséget lát benne, nálunk arra is lehetősége van. Tudjon meg oktatásainkról többet itt!

További kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!


 

Keresés

Reblog feed

Facebook