Okosítsa nyaralóját!

A weboldalon cookie-kat használunk, ha Ön nem változtat a böngésző beállításain, elfogadja a feltételeinket Több info

Értem

A nyaraló szezonban kiváló lehetőség kiadni a nyaralót családoknak és barátoknak. De mi lesz az év többi részében az ingatlannal? Az ilyen házak általában lakatlanul állnak hosszú ideig, emiatt nagyon nehéz karbantartani és figyelni őket anélkül, hogy valakit ne kelljen megbízni rá, vagy ne költenénk rengeteget egy drága biztonsági rendszerre. Ma már a megfizethető vezeték nélküli okosotthon technológiáknak, mint a Z-Wave-es FIBARO, a tulajdonosok már távolról is elérhetik, ellenőrizhetik a nyaralókat, sőt kezelhetik is a rendszerhez illesztett eszközeit.

Biztonság és békesség

Mindenki, akinek nyaralója van, szeretné biztonságba tudni nagy értékű tulajdonát a lehető leghosszabb ideig. A FIBARO központnak köszönhetően távolról vezérelhetjük a zárakat, kikapcsolhatjuk az eszközöket, és ellenőrizhetjük, hogy minden ablak zárva van-e. A Fibaro vezeték nélküli okosotthon rendszer nyitásérzékelői diszkréten elhelyezhetőek a különböző színű és felületű nyílászárókra. A legjobb, hogy a központ segítségével értesíteni is tud minket, ha valaki belépett az épületbe. A vízérzékelők és füstérzékelők pedig tovább fokozzák a biztonságot, hiszen értesítést kapunk azonnal a rendellenes működésekről. A vízérzékelőket a vizes helységekbe érdemes elhelyezni, ahol vezérelhetővé tehetjük relé modulokkal a motoros szelepeket, hogy akár több száz kilométerről is megakadályozhassunk egy esetleges vízkárt.
Karbantartás egyszerűen


Egy távol lévő ingatlan esetében a javítások, karbantartások elvégzése nehézségeket okoz. Sok idővel és utazással járhatnak. Néhány kamera és a távolról vezérelhető zár a bejárati ajtón viszont könnyedén megoldja a problémát, hiszen be tudjuk engedni a szerelőket, ellenőrizni is tudjuk, hogy elvégezték-e a munkát, majd ha távoztak, bezárjuk az ajtót, szintén mobiltelefonunk segítségével.

Túl meleg vagy túl hideg? Tartsa a hőmérsékletet az optimális értéken.

Ez egy kulcsfontosságú kérdés mindig az olyan nyaralóknál, ahol nagy a hőingadozás az évszakok között. Ha beköszönt a tél, el kell zárni a csöveket, hogy ne fagyjanak el. Ellenőrizni kell az ablakokat, hogy ne repedjenek meg a hidegtől. Az okos termosztátokkal pedig mindig meg tudjuk nézni, hogy a házban milyen hőmérséklet van, és akár szobánként is meghatározhatjuk hány fokot szeretnénk.Egyszerű megosztás a barátokkal, családdal

Sokan, akik nyaralóval rendelkeznek, az AirBnB-n adják ki hosszabb nyaralást tervező vendégeknek. A hozzáférések és karbantartások intézése egyszerűvé válik a Z-Wave-es okos záraknak köszönhetően, amivel egy vagy akár több embernek is adhat ideiglenes hozzáférést a belépéshez és az otthonautomatika rendszeréhez. A FIBARO vezeték nélküli rendszerhez a legtöbb Z-Wave-es okos zár tökéletesen illeszthető, így meg van a lehetőségünk arra, hogy a teljes kínálatból a számunkra legmegfelelőbbet válasszuk ki.

Spóroljon pénzt, időt, energiát

A FIBARO vezeték nélküli smart home rendszerrel felszerelt ingatlanoknak - ahol irányítás alá vonták a világítást és a termosztátokat - megvan az az előnye is, hogy spórolhatunk vele az energia számlákon. A Z-Wave-el irányított eszközöket, (mint a világítást, fűtést, klímát és más elektronikai eszközöket) akár telefonról is ki tudjuk kapcsolni. Ha ennél is kevesebbet szeretne foglalkozni vele a legegyszerűbb, ha egy olyan komplett rendszerben gondolkodik, ahol a központ segítségével automatikákat hoz létre, melyek ezeket az eszközöket távozáskor kikapcsolják, vagy a számunkra optimális értéken működtetik tovább. Az árnyékolókat is érdemes okosítani, mert így további energiát spórolhatunk azáltal, hogy a napközben az ablakokon keresztül beáramlott hőt hosszabb ideig bent tartjuk a sötétedéskor legördülő redőnyök segítségével. Egy időjárás figyelő állomással pedig a napellenzőket is behúzhatjuk, a vihar közeledtével akkor is, ha épp senki sem tartózkodik a házban. A FIBARO intelligens otthon rendszer rengeteg időt és pénzt spórol meg nekünk, arról nem is beszélve, hogy sokkal nyugodtabbak is lehetünk, hiszen azonnal értesítést kapunk, ha valami szokatlan történik az ingatlanunkban.

 

 

 

Kapcsolódó elemek


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned