Hogyan tudhatja távolléte alatt is biztonságban otthonát?

Az év során többször is van alkalmunk miniszabit tervezni és néhány napot a hétköznapi nyüzsgésből kiszakadva, gondtalanul és persze otthonunktól távol tölteni. Az év közben felgyülemlett gondok, terhek ilyenkor pillekönnyűvé válnak, átadva a testet és szellemet az aktív pihenésnek. Végre lehet a családdal lenni, jókat beszélgeti, szerelmesen sétálni a szikrázó hold fénye alatt, bízva abban, hogy otthon biztonságban vannak értékeink.

A betörő nem megy nyaralni

A fentiekben leírt idilli hangulatot könnyen beárnyékolhatja egy hívatlan látogató. Nyáron a szabadságok és a hosszabb utazások miatt ugrásszerűen megnő a betörések száma. A nyár hagyományosan a hosszabb szabadságok, az utazások időszaka, amelyre a legtöbb család már jó előre készül. Az üresen álló lakások, házak komoly kísértést jelentenek a betörőknek. A biztosító társaságoknál bejelentett károk alapján a legnépszerűbb elkövetési mód az ajtó és ablak befeszítése, betörése, ilyen módszerrel jut be a betörők 71 százaléka a lakásba (forrás: MABISZ)

Sajnos azonban év közben sem tudhatjuk biztonságban otthonunkat, hacsak nem gondoskodunk a megfelelő védelemről.

Megoldás-e a lakásriasztó?

A mechanikai biztonsági, védelmi eszközök a kisstílű bűnözőket elriaszthatják, de a többségüknek csak rövid ideig tartó akadályt jelentenek. Egy szakszerűen kialakított elektronikus biztonságtechnikai rendszer minden esetben jelezni fog, ha illetéktelenek próbálnak bejutni a védendő ingatlanba, de a riasztók nem akadályozzák meg a betörési kísérletet, csak jelzik azt a külvilág felé.

Mielőtt megtörténik a baj, engedünk a berögzült szokásnak, és megkérjük a szomszédot, hogy vizsgázzon jelesre jóhiszeműségből, és szóljon nekünk, vagy hívja a rendőrséget, ha megszólal a riasztó. Viszont azt senkitől sem várhatjuk el, hogy intézkedjen, főleg olyantól nem, aki adottsága miatt nem alkalmas, nem képes erre. Abba sem bízzunk, hogy a téves riasztások számának növekedése miatt, a rendőrség azonnal intézkedik. Ami a legaggasztóbb, hogy ma már az emberek sem figyelnek oda, ha megszólal egy riasztó.

A FIBARO okos otthon megoldja ezt is

A FIBARO okos otthon rendszer az igényeinkhez tökéletesen idomuló automatizált rendszer, melyben az elektromos eszközök a szokásainkhoz alkalmazkodva önálló életet élnek. Az egyes rendszerek kompatibilitásának köszönhetően lehetőség nyílik szinte bármilyen elektromos eszköz működését automatizálni, szabályozni, távolról ellenőrizni. Egy okos otthon rendszer olyan széles funkciókkal rendelkezik, amelyek hathatós segítséget nyújtanak biztonsági szempontból a lakások, ingatlanok tekintetében.

FIBARO okos otthon jelenlét szimulációval

A szabadság alatt a legtöbb lakástulajdonos átéli azt a rossz érzést, hogy vajon mi történik otthonával, amíg távol van. FIBARO okos otthon rendszerével nyugodtabban pihenhet, mert otthona biztonságban van. Dőljön hátra, helyezze magát kényelembe és élvezze az utazással járó kikapcsolódást.

Az okos otthon rendszer központi egysége sötétedés után kapcsolgatja a kültéri- és beltéri lámpákat az egyes helyiségekben, és a redőnyöket is automatikusan működteti az előre meghatározott beállítás szerint. A beprogramozott szimuláció tudatja a külvilággal, hogy a lakás életében nem történt változás, miközben a család nyaralását tölti.

Távoli ellenőrzés, fokozott biztonság

A szabadság, utazás ideje alatt a lakástulajdonos bármikor és bárhonnan, távolról is ellenőrizheti otthonának állapotát. Laptopon, telefonon, tableten távolról is látja a kamerájának képét.

Biztonságérzetét tovább növeli a FIBARO okos otthon rendszer, amikor illetéktelen behatolás esetén a hangjelzésen kívül, nyomatékosan fokozza a riasztást a külvilág felé: a lámpák folyamatosan fel-le kapcsolnak, illetve a redőnyök automatikusan le- vagy felmennek. Betörő legyen a talpán, aki nem ijed meg egy ilyen szokatlan és váratlan helyzetben. Az okos otthon rendszer ezen kommunikációja pedig egyértelmű jeleket küld az utca emberének, hogy valami nem stimmel a lakásban.

A FIBARO okos otthon rendszer azon túl, hogy megteremti az elektromos eszközök automatizálást és időzítését, olyan funkciókat szolgáltat a tulajdonos számára, amelyek fokozott biztonságot nyújtanak a nyári szabadságolások ideje alatt is. A rendszer rugalmasságának köszönhetően, és tekintettel a felhasználói igények változatosságára, a FIBARO okos otthon valós megoldást kínál az ingatlan védelmére.